2023-11-03
元朗鬧市中的小歇息元朗俾人感覺好熱鬧好多人呢間係偶然遇上的驚喜琴晚沿路行過見到佢已經想試今朝就過黎會一會佢木色設計俾人一種休閒嘅感覺聽住柔和既音樂平日呢個時間唔算太多人可以慢慢食一坐一傾又過左個半鐘Overlap Coffee地址: 元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖我地一人叫左一份brunch一杯飲品1️⃣明太子忌廉海膽蟹肉闊蛋麵-醬汁調味唔錯,每條麵條都掛滿汁,仲食到粒粒明太子同蟹籽,個presentation都幾靚,意粉底可以揀闊蛋麵或者粗管通,唔錯😋2️⃣Full breakfast- All day breakfast系列有得揀light 同full breakfast, 分別在於yougurt 大啡菇煙三文魚同蘋果腸,牛角包窩夫新鮮製造,相機食先完再食都仲係外脆內軟,成個package又係睇到都開心系列🥰3️⃣UJL Matcha Latte-佢嘅拉花系列都靚靚,呢杯鮮奶抹茶茶味偏濃,大家可以參考返😙4️⃣Half Moon -呢杯特調飲品配搭唔錯,有份小清新又飲到佢creamy既一面,有佛手柑伯爵茶做底,又有調配椰子做top,like👍🏻👍🏻整體感覺唔錯,食物質素好,仲係pet fri
元朗俾人感覺好熱鬧好多人
1️⃣明太子忌廉海膽蟹肉闊蛋麵
2️⃣Full breakfast
3️⃣UJL Matcha Latte
4️⃣Half Moon
整體感覺唔錯,食物質素好,仲係pet friendly cafe, 大家可以一試😉
#overlapcoffee ##overlap #cafe #yuenlongcafe #元朗cafe #元朗咖啡店