2023-12-17
最近聽唔少朋友仔講👂🏻元朗有間主打超長牛舌👅既燒肉🔥長到好誇張,好岩打卡📸聽到我即刻要出動💨不過去到見有新出既🎄聖誕大餐🎄又就到聖誕,我就揀左限定既聖誕𝐒𝐞𝐭啦🎅🏻雖然𝐒𝐞𝐭入面冇超長牛舌👅但都有好多打卡野食📸想知就記得要睇晒成段介紹啦🤪~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🎄摩登聖誕大餐 ($499) 🎄有成𝟏𝟏款野食!超抵🥳嗌依個𝐒𝐞𝐭仲有得用優惠價🈹加多幾款人氣野食,不過已經好夠豐富,同朋友仔就只嗌多𝟐杯野飲就夠晒🥂 .▪黃油蒜香牛橫膈膜肉 月球🌑容器裝住, 打開個時仲有仙氣散出😶🌫️記得要配埋蒜香牛油食呀🧄🧈.▪薔薇牛舌雖然冇勁長既牛舌,但玫瑰花都好靚喎🌹薄薄𝟏片,好易燒香,食落爽脆✨.▪鳳梨牛肋條 打卡 原個鳳梨上🍍牛肋條食落幾淋,配個幾塊鳳梨勁多汁💦.▪超大秘制肥牛 ▪豚五花𝟐樣都幾夠油脂,好"搶"火,生菜包住食唔會好油🥬.▪三色腸拼盤一次過食到𝟑款,燒過後腸外皮脆脆✨.▪芝士年糕不得了既拉絲芝士,拉到出晒鏡頭,旁邊有黃豆粉可沾住食🧀.▪薯蓉沙律山好似叫🥔薯蓉沙律聖誕樹岩𝐝喎🎄.▪胡麻野菜沙律食番𝐝生果 / 菜,邪惡感即時減低番啦🫢.
元朗有間主打超長牛舌👅既燒肉🔥
長到好誇張,好岩打卡📸聽到我即刻要出動💨
不過去到見有新出既🎄聖誕大餐🎄
又就到聖誕,我就揀左限定既聖誕𝐒𝐞𝐭啦🎅🏻
雖然𝐒𝐞𝐭入面冇超長牛舌👅但都有好多打卡野食📸
想知就記得要睇晒成段介紹啦🤪
🎄摩登聖誕大餐 ($499) 🎄
有成𝟏𝟏款野食!超抵🥳
▪黃油蒜香牛橫膈膜肉
月球🌑容器裝住, 打開個時仲有仙氣散出😶🌫️
記得要配埋蒜香牛油食呀🧄🧈
▪薔薇牛舌
雖然冇勁長既牛舌,但玫瑰花都好靚喎🌹
薄薄𝟏片,好易燒香,食落爽脆✨
▪鳳梨牛肋條 打卡
原個鳳梨上🍍牛肋條食落幾淋,配個幾塊鳳梨勁多汁💦
▪超大秘制肥牛
▪豚五花
𝟐樣都幾夠油脂,好"搶"火,生菜包住食唔會好油🥬
▪三色腸拼盤
一次過食到𝟑款,燒過後腸外皮脆脆✨
▪芝士年糕
不得了既拉絲芝士,拉到出晒鏡頭,旁邊有黃豆粉可沾住食🧀
▪薯蓉沙律山
好似叫🥔薯蓉沙律聖誕樹岩𝐝喎🎄
▪胡麻野菜沙律
食番𝐝生果 / 菜,邪惡感即時減低番啦🫢
▪配菜拼盤
除左有生菜(包肉食),仲有泡菜 • 中華沙律 • 蕃茄仔,配住食就可以減膩啦😎
▪芒果綿綿冰
係"雪花"❄️呀,有埋甜品做總結就夠晒完美啦🍨
讚讚位💕食到咁上下,店員妹妹同我地講因要少少時間準備,上得可以同佢講🫶🏻
以下既係散嗌
▪網紅特式飲品 (可少甜)
▫️芭樂桃桃茶 ($39)
依杯比較清,有少少果肉都幾𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡🍑
▫️牛油香粒粒芒 ($39)
比較稠身,飲落𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡🥑🥭
另外仲有汽水🥤($12) / 啤酒🍻($21起/支)可揀
🔺以上價錢 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服務費