2023-05-14
今日真心推介一間喺元朗嘅家庭式經營小店俾大家, 就係‘’凱悅無骨海南雞專門店‘’😎 一間位於教育路嘅用心小店🥰 餐廳係地舖嚟嘅,座位唔算多,可以坐到15至20人左右,我相信係當區幾受歡迎,因為堂食或外賣都絡繹不絕,見師父斬雞都冇停過手😆今日叫咗三樣嘢食我都非常之滿意😋😋🌟招牌無骨海南雞飯跟個紫菜湯,味道唔錯,足料夠熱👍 飲咗一半左右雞飯就到喇😍😍 海南雞飯量唔少, 雞皮有光澤,賣相好吸引🤩 海南雞浸煮時間啱啱好,雞肉好滑,配埋黃薑飯,一流👍🌟鹽水加積鴨飯估唔到啲鴨肉質感咁好🤩🤩有鴨肉香但一啲都唔騷,鴨肉嫩滑😋😋 呢個都係配黃薑飯,餐廳提供咗啲酸汁同埋蔥油, 尤其是酸汁,配呢個鴨肉真係好夾😎🌟辦醬豆腐奇蹟的炸豆腐😆😆 豆腐嘅酥脆完全係出面大排檔嘅水準😎 輕輕配咗啲椒鹽,食嘅時候再點豆瓣醬,超級勁好食😋😋餐廳老闆都有過嚟問下我啲嘢食啱唔啱胃口, 閒談之間都聽得到佢好用心經營呢間餐廳🥰 尤其食材方面,佢啲雞係來自自設嘅農場同埋食粟米大㗎😃😃 冰鮮送港並非雪藏,而且完全冇激素👍👍 另外佢仲推介咖哩牛腩,話非常好食,有機會真係要試下😃 另外,佢都話紅豆冰係呢間餐廳嘅名物,咁唯有下餐食曬佢啦🤣🤣
今日叫咗三樣嘢食我都非常之滿意😋😋
🌟招牌無骨海南雞飯
🌟鹽水加積鴨飯
🌟辦醬豆腐
老闆都幾有諗頭,自己出埋紙巾,上邊仲有個QR code,原來係一個網頁畀你落單外賣送貨添,真係估你唔到呀😎 大家過開元朗真係要過嚟試試,尤其佢個二人餐, 好味又超值, 呢間掂呀👍