2024-05-13
呢間元朗小店Overlap Coffee☕️好有氣質同性格😎!主打🎌日本theme,有日本雜誌📚俾你chill住一邊飲咖啡一邊睇雜誌,你仲可以聽懷舊日文歌🎶cassette,我都估唔到部🎧cassette機同帶仲work!嘢食方面我揀咗明太子忌廉海膽🦀蟹肉闊蛋麵配柚子醋沙律🥗,闊蛋麵好creamy, 海膽味好重海嘅鮮味,蟹肉同闊蛋麵嘅比例可以再平均啲,食剩好多麵⋯😣我叫咗🍋🟩Grapefruit Ice Tea (Cold),🫖茶係即叫即brew嘅,西柚味濃,又唔會太甜,好想叫多杯~🤩另外叫咗香煎🍗雞胸肉田園沙律 配 迷你鮮果乳酪,雞胸一啲都唔plain,仲有好多🍊柚子醬可以淋上!但原來漏咗上個迷你鮮果乳酪,冇得試了😔☕️Cappuccino (Hot)個拉花勁靚!唔捨得飲!味道都好濃郁,果然用la marzocco機brew出嚟都高水準!👍🏻