2023-07-08
香烤西班牙黑毛豬扒配芥末籽蘋果汁($188) + 澳洲藍青口扁意粉配海鱸魚柳($188) + 香煎法國鵝肝多士(+$78/加配優惠) (晚市套餐/包餐湯/另加一) + 🍸Cocktail- Red Sangria($88) + Mojito($88)元朗區好食嘅西餐唔多,食到出品求其嘅真係浪費人生光陰🫥有元朗友推介呢間小酒吧餐廳,標榜用高級食材兼無味精,門面唔算起眼,估唔到意外地質素幾高,員工服務態度好nice💟裝潢同環境都係個飲酒好地方🍺見佢酒list各式cocktail生啤手工啤紅酒白酒都有;是晚叫咗兩杯Cocktail,”Red Sangria”經典水果紅酒,我愛果香🍷”Mojito”青檸味突出,薄荷清香,Rum酒份量夠🍸叫咗2個set dinner加一件鵝肝多士,呢日嘅是日餐湯係粟米湯,質地creamy濃稠🌽鵝肝多士鵝肝厚切件頭十足,外層煎到焦香,入口柔軟無so味🦆👏🏻香烤西班牙黑毛豬扒,黑毛豬可以唔洗全熟,點咗7成熟就質地啱啱好,相對鬆軟唔鞋口,豬肉味濃,配芥末籽蘋果汁中和豬扒嘅油膩感,好食😋👍🏻配菜薯條新鮮炸起,肥嘟嘟得嚟表面鬆脆裏面軟熟;澳洲藍青口扁意粉配海鱸魚柳,魚皮煎
元朗區好食嘅西餐唔多,食到出品求其嘅真係浪費人生光陰🫥有元朗友推介呢間小酒吧餐廳,標榜用高級食材兼無味精,門面唔算起眼,估唔到意外地質素幾高,員工服務態度好nice💟裝潢同環境都係個飲酒好地方🍺見佢酒list各式cocktail生啤手工啤紅酒白酒都有;是晚叫咗兩杯Cocktail,”Red Sangria”經典水果紅酒,我愛果香🍷”Mojito”青檸味突出,薄荷清香,Rum酒份量夠🍸叫咗2個set dinner加一件鵝肝多士,呢日嘅是日餐湯係粟米湯,質地creamy濃稠🌽鵝肝多士鵝肝厚切件頭十足,外層煎到焦香,入口柔軟無so味🦆👏🏻香烤西班牙黑毛豬扒,黑毛豬可以唔洗全熟,點咗7成熟就質地啱啱好,相對鬆軟唔鞋口,豬肉味濃,配芥末籽蘋果汁中和豬扒嘅油膩感,好食😋👍🏻配菜薯條新鮮炸起,肥嘟嘟得嚟表面鬆脆裏面軟熟;澳洲藍青口扁意粉配海鱸魚柳,魚皮煎到微脆好香口,魚肉幾滑冇雪味,調味冇過重,表達白身魚原始嘅鮮甜就係最好味🩷食意粉最怕太淋發脹到西環浮屍咁,呢碟廚師煮得好掂,條條分明唔會黐住,食落口感較硬身,有口感🤓🍝總結CP值高,元朗友冇呃我🤣