2024-09-08 0 瀏覽
趁暑假仲得閒,約咗朋友同佢個b女去high tea,b女好乖,全程食嘢都訓左覺,無吵到餐廳入面其他人,我地可以安心嘆返個tea。呢個high tea set有4款咸食,7款甜食,甜品比較多,咸既比較日式。呢個係黑松露野菌芝士酥盒,有一片黑松露系頂,仲有啲芝士,酥盒入面有啲忌廉嘅餡。炸忌廉蟹肉薯餅都好食,入面啲忌廉餡幾滑。呢個係牛油果醬煙三文魚牛角酥,用咗牛角包壓成窩夫模樣,微微脆。食完咸就食甜!甜品最吸引我嘅係雪糕,個眼神好盞鬼,比利時朱古力味都幾濃,不過太細支,一啖就無左!呢個係芒果忌廉泡芙,芒果肉幾甜,入面係吉士醬。2杯都叫咗冰果茶,甜甜地,有啲似水蜜桃味。連埋加一$300有找,元朗比較少呢種3層既下午茶Set,而且要就返朋友帶住個b女,所以我地至在有個舒服又近既地方傾下計聚下。

炸忌廉蟹肉薯餅都好食,入面啲忌廉餡幾滑。

呢個係芒果忌廉泡芙,芒果肉幾甜,入面係吉士醬。

2杯都叫咗冰果茶,甜甜地,有啲似水蜜桃味。