2024-09-27 0 瀏覽
以排天氣開始涼涼地,打邊爐就最適合不過,我地近近地去左元朗YoHo Mall 「牛大人」打邊爐。牛大人最低食套餐,當然係澳洲極上和牛套餐,所有肉類都可以食,而且仲有餐廳每人贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,和牛牛丸,爆多汁又彈牙,每次都唔夠喉。台式湯底有十款選擇,有辣有唔辣,我地選了鴛鴦鍋,阿嬤養生濃湯鍋&台灣鳳梨湯鍋,兩款湯底都好清甜。肉類有豚肉,羊肉、多款不同牛肉選擇。我地今次點了澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、安格斯特選牛板腱,其中安格斯牛小排油花平均,油脂豐富,肉味濃郁,口感軟腍小食都是必食之一,有松露老油條 、炸油條、炸午餐肉、真豬小香腸、士林鹽酥雞、傻蛋花枝丸,即叫即製,仲有台灣直送漿類、台灣直送餃類、海鮮質素都相當唔錯。除了QR落單,自助區有多款火鍋配料,多款醬料,飲品選擇,同埋以家雪糕變左任食,真係飽到上心口。