2017-12-07
好一排懶出食評,今晚終於唔出唔得哩間响華姐清湯腩隔離ge 浜淹行居酒屋路線ge 日式餐廳。六點剛開始晚市,入到去撞到店員認真briefing 的一幕,聽到原來係由日本番左新ge 清酒,老闆正細心解釋每款酒的特色呢店的一旁放左好多唔同款ge 酒同行朋友都想飲,但因小妹不好酒,所以最後只散叫左一杯淺酌(最後發現:原來叫左一支,飲唔哂,可以寄放係店到留待下次再飲嫁)先點了個芥末牛油果蝦醬配餅乾佐酒一流! 雖然小小一碟但醬ge 份量好多牛油果醬夠特別配埋脆餅干就已經係一個簡單好味ge 小食居酒屋點可以唔叫拉麵最想試ge 「制霸拉麵」今日竟然冇貨...姐係迫我下次再泥姐叫左哩個 海老味噌拉麵蝦新鮮or not ,蝦頭ge 膏就係最好ge 証據海老味濃郁,仲有大量櫻花蝦係面!記得睇食評話哩碗麵內有乾坤果然~內有熱石注意熱石保持住湯拉麵ge 熱度慢慢食都唔怕啦~嗜牛的友人當然唔會放過Menu 上ge A5近江牛一上台見到分佈得咁平均ge 油脂已經覺得值哂回票價响小鐵板上輕輕煎一陣已經食得果然有入口即溶ge 感覺泥到全晚覺得最抵食ge 野食 - $25 一隻、手掌咁大ge 九州生蠔!而且不限數量朋友唔
哩間响華姐清湯腩隔離ge 浜淹
行居酒屋路線ge 日式餐廳。
六點剛開始晚市,
入到去撞到店員認真briefing 的一幕,
店的一旁放左好多唔同款ge 酒
同行朋友都想飲,但因小妹不好酒,所以最後只散叫左一杯淺酌
先點了個芥末牛油果蝦醬配餅乾
佐酒一流! 雖然小小一碟但醬ge 份量好多
牛油果醬夠特別配埋脆餅干就已經係一個簡單好味ge 小食
居酒屋點可以唔叫拉麵
最想試ge 「制霸拉麵」今日竟然冇貨...
姐係迫我下次再泥姐
叫左哩個 海老味噌拉麵
蝦新鮮or not ,蝦頭ge 膏就係最好ge 証據
海老味濃郁,仲有大量櫻花蝦係面!
記得睇食評話哩碗麵內有乾坤
果然~內有熱石注意
熱石保持住湯拉麵ge 熱度
慢慢食都唔怕啦~
嗜牛的友人當然唔會放過Menu 上ge A5近江牛
一上台見到分佈得咁平均ge 油脂已經覺得值哂回票價
响小鐵板上輕輕煎一陣已經食得
果然有入口即溶ge 感覺
朋友唔食蠔,我一個食左四隻
好creamy 好新鮮、好mega 的蠔體
有意再泥多round 但已經成口蠔味
另一佐酒佳品:越泥越後悔冇order 成支酒
生燒明太子
份量好多,燒得好香
唯一挑剔點:哩到冇得加白飯
用紫菜包住送入口,滿口明太子味
幸福~~~
不過略咸,因為明太子本身係白飯殺手呀
仲叫左d 燒物
滿足的一晚