2022-04-04
牛丼,除左Sukiya同吉野家之外,大家又知唔知元祖係邊個呢~其實就係呢一間東京Chikara Meshi啦(´▽`)之前據講開到香港,旺角店好多人食,但係原來科學園呢度都有喎!今次我係踩下單車先發現到,所以就外賣拎走返屋企食啦~唔知味道如何呢?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♡ 燒牛肉丼配溫泉蛋 $55 (7/10)呢個丼,個人認為中規中矩啦,唔可以話佢難食,但係都唔係話好好味🤔堂食嘅話的確係會有啲優勢既,外賣走就冇咁熱,不過中肯黎講,肉都算幾多嘅,但係始終有返咁上下價錢。O 同Sukiya比較?Sukiya其實係抵食d,而且等候時間來比較,都係Sukiya取勝,可能因為佢哋即叫即整,要等15分鐘好耐🥺但個人食落感覺又唔算太大分別呢~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~總之,偶然一試/想試吓佢兩者之間嘅分別嘅話就可以試吓嘅,今次都係因為佢喺附近所以先食。堂食黎計呢,就一定係sukiya等得耐,所以如果計埋時間成本,其實就差不多🤔都ok抵食㗎!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♡ 燒牛肉丼配溫泉蛋 $55 (7/10)
O 同Sukiya比較?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~