2024-06-21
今次我要同大家分享《李家》,之前食過佢既炸雞,之後都好想再黎食。如果你係韓式炸雞愛好者,就一定唔可以錯過!首先,我要介紹嘅係「蜂蜜蒜蓉炸雞」同「芝士調味炸雞」。呢兩款炸雞都係無骨嘅,方便食用同埋非常入味。蜂蜜蒜蓉炸雞係個人最愛,炸得香脆,外脆內嫩,啖啖都帶有蒜蓉同蜂蜜嘅香甜味道,好食到手指都唔停。而芝士調味炸雞就更加特別,每啖咬落口,都可以感受到芝士嘅濃郁香滑,佢炸雞既份量都好多,我地兩個人食,叫左兩個半份都食品曬。個人而言,大推蜂蜜蒜蓉炸雞。除咗炸雞,仲叫左個韓式海鮮湯。個湯底鮮味濃郁,內裡有品少嘅海鮮,包括蝦、蜆同青口,令湯更加濃厚同鮮甜。湯裡面亦加入了韓式調味料,帶有微微嘅辣味同酸味,令湯更加開胃。飲品方面,我推薦試下佢哋嘅Lemon soda同Grapefruit soda。兩款汽水都係帶有韓式風味,非常清新解渴。Lemon soda有著檸檬嘅酸甜味道,飲落非常開胃;而Grapefruit soda則更加清爽,帶有柚子嘅香氣同果汁嘅味道,配炸雞都幾唔錯。總括而言,呢間韓式餐廳嘅蜂蜜蒜蓉炸雞同芝士調味炸雞係絕對嘅必試。另外,而家見晚市有套餐,8x蚊有交易,都幾抵食。
首先,我要介紹嘅係「蜂蜜蒜蓉炸雞」同「芝士調味炸雞」。呢兩款炸雞都係無骨嘅,方便食用同埋非常入味。蜂蜜蒜蓉炸雞係個人最愛,炸得香脆,外脆內嫩,啖啖都帶有蒜蓉同蜂蜜嘅香甜味道,好食到手指都唔停。 而芝士調味 炸雞就更加特別,每啖咬落口,都可以感受到芝士嘅濃郁香滑,佢炸雞既份量都好多,我地兩個人食,叫左兩個半份都食品曬。個人而言,大推蜂蜜蒜蓉炸雞。