2018-01-16 289 瀏覽
今日想食蠔,但係礙於價錢問題同埋我太大食所以諗左好耐究竟去邊度食好。。。最後經過見到有間放題寫住有生蠔任食,就上左去睇下!佢地既蠔全部都係經過調味,個樣睇落都幾新鮮所以我就決定入去試吓!我地六點入座都只係218,一啲都唔貴。入到去見到個menu 實在太長,太多選擇!因為我有少少喉嚨痛,加上我哋貪少便宜既心態,我的決定今日全日就係瘋狂食蠔同魚生刺身!入到去首先即刻攞個蠔既menu,瘋狂叫蠔,試下係邊一款最好食!蠔既調味有原味蔥花檸檬汁,酸汁辣蘿蔔蓉,同茄汁。落單之後大約兩分鐘嘢食就嚟啦!好有效率!蠔肉夠大夠爽口,就算咩口味都好,食落都仲係有少少咸香既海水味!而且蠔肉用杯裝可以就咁拍落口,嘅帶子為仲要好細心咁切埋出嚟令到成件事先甜新鮮好多!講下唔同嘅口味佢嘅檸檬味就檸檬味唔怕重大調出咗好多蠔嘅鮮味我最鍾意就係呢一隻。第二,酸汁辣蘿蔔蓉。依個酸汁辣蘿蔔蓉可以話係中西混合fusion菜。去到其實都好好但係我覺得有少少搶過咗號嘅鮮味同埋辣咗少少,鍾意食辣嘅朋友一定啱!茄汁口味就真係普通茄汁但係都唔錯!依個價錢淨係食蠔都返本!除左蠔之外我地仲叫左刺身!微信方便款式都好多有10幾款我哋就叫咗帶子、三
最後經過見到有間放題寫住有生蠔任食,就上左去睇下!
我地六點入座都只係218,一啲都唔貴。

除左蠔之外我地仲叫左刺身
微信方便款式都好多有10幾款我哋就叫咗帶子、三文魚、赤蝦、赤背同埋象拔蚌。所有刺身都好好好新鮮!特別係帶子同埋象拔蚌筷子號先甜粒粒都好香象拔蚌就好爽口好彈牙,完全無雪味!同埋我哋叫咗兩三碟,碟賣相都係咁真係要讚!食咗咁多生冷野我哋想食返少少熱野,於是就試埋佢個蒸氣鍋!赤背
蒸氣鍋嘅海鮮種類都有好多有章魚、烏賊、大蝦、扇貝等等等等。。。一個蒸氣鍋蒸完之後保留到野食嘅鮮味又健康又唔油膩!
好新鮮!邊個話食放題一定係唔健康!