2010-12-10 144 瀏覽
好耐冇見既美容師妹妹生日,當然要同佢食番餐啦! 原來佢想食秋刀魚,可惜季節已過,冇得食喇! 但我地都係依然去番我地相熟既味一番,起碼開瓶唔收又有折頭!! 英氏兩兄弟依舊熱情款待,好有親切感. 當然食物質素得,服務又得,點可以唔去幫襯呢!!!BB油甘魚刺身 - 好特別未食過. 原來肉質好嫩,好滑,不過味道淡過平常食既油甘魚. 但肉質細緻感覺係冇食過.鮟鱇魚肝 - 係自家製,師傅蒸熟魚肝再醃製. 果然係有鮮味,冇一般醃味過濃. 赤貝刺身 - 好爽口又有鮮味!島池魚 - 即深海池魚. 呢個厚切口感十分好,而且肉味濃,比起一般薄切池魚只靠個汁醬好食好多!!酢鯖魚壽司 - 又係自家製. 醋味唔過濃,完全食到魚鮮味. 起初都好老實話佢知只覺得新大壽最好食,原來呢個魚味更出,間直一絕!!! 另外飯粒亦軟硬適中. 難怪老闆話李思捷黎親都要食起碼半條!!串燒牛舌 - 見過咁厚既牛舌味!!! 燒得剛剛好,中間仲係少少粉紅色架!! 哎落十分爽口. 真係每次食都咁有水準.炸蠔 - 全晚最失水準. 問問老闆原來係新廚負責整. 冇用吉列炸漿唔脆. 蠔本身亦唔夠鮮甜. 我地一人食一隻後,同老闆講,佢就取消左喇.燒銀

BB油甘魚刺身

好有光澤!!

自家製鮟鱇魚肝

赤貝刺身
赤貝刺身 - 好爽口又有鮮味!

島池魚

酢鯖魚壽司

串燒牛舌

見過咁厚既牛舌未!!!

炸蠔

燒銀鱈魚骨
燒銀鱈魚骨 - 銀鱈魚骨比起三文魚骨冇咁硬,可以咬開. 我地最鍾意係咬開中間骨食個骨髓! 送酒佳品.

牛油炒雞軟骨
牛油炒雞軟骨 - 師傅特別研製,冇收我地錢. 有牛油同洋蔥粒都知有幾香口啦!!! 特登整黎送酒架!! 多謝哂!!! 記得加落餐牌度呀!!
慶祝紀念
赤貝刺身
島池魚
酢鯖魚壽司
串燒牛舌
見過咁厚既牛舌未!!!
燒銀鱈魚骨
牛油炒雞軟骨