2018-12-16 111 瀏覽
近排係中西區一帶做野,發現哩區其實都幾多唔錯既餐廳,最重要係價錢大眾化,岩哂我地哩啲上班族。普通茶記係食唔到哩款咖央多士架!多士切開四份可以同同事開心share。多士烘到好燶好脆,再加上咖央醬同牛油,甜甜地,好好食。飲品同事就揀左茶記少見既美綠。我就揀左杯馬來手工拉茶。茶味就冇港式奶茶咁濃,味道清淡啲,滑啲,上面仲有一層好薄既泡沫,口感唔錯,我覺得普遍女仔會鐘意飲哩款拉茶多過港式奶茶。哩到既海南飯真係無得彈,雞既份量多之餘,仲要係無骨,啖啖肉,爽!另外配有三款大大碟既醬汁,深啡色果款有啲似蠔油,不過就甜甜地有啲啲酒味既;橙紅色似泰式甜酸醬,哩款我覺得同個海南雞味道最夾;奶白色既係薑蓉。一隻雞三種醬汁,三種口味👍🏼。海南雞肉質非常嫩滑,不過最重要係雞皮同雞肉中間哩層膠原蛋白😍😍。食完皮膚會唔會即刻有返彈性呢😆~?哩到既海南雞飯除左配例湯,加多少少錢可以轉配肉骨茶或者喇沙。如果想食白飯,記得落單時提出,因為唔講一律都會比油飯。另外哩到既肉骨茶都非常足料夠火喉,藥膳味濃,😮成個蒜頭放入去煲!!加啲辣椒落去味道會更出更好飲,岩哂依家天氣涼涼地飲。油炸鬼非常脆,浸耐啲都仲好脆。豬骨份量都好多。食

南洋咖央多士

馬來手工拉茶

馬六無骨海南雞飯

另外哩到既肉骨茶都非常足料夠火喉,藥膳味濃,😮成個蒜頭放入去煲!!加啲辣椒落去味道會更出更好飲,岩哂依家天氣涼涼地飲。油炸鬼非常脆,浸耐啲都仲好脆。豬骨份量都好多。食完哩餐好滿足。
馬六巴生肉骨茶配米飯

一律免收加一😚。

2018-12-12
午餐