2023-06-07 37 瀏覽
梵高係19世紀歐洲們最重要嘅藝術家之一,佢嘅作品中活左強烈嘅感情同埋戲劇性,融合現代主義同自然主義嘅人數,對後世藝術界有重大嘅影響。梵高嘅作品以鮮艷嘅顏色同強烈嘅對比嚟表現自然景物同埋人物,其中最出名嘅係向日葵系列同埋星空系列。餐廳入面放咗好多梵高唔同嘅作品同埋有關嘅書籍,所以今日除咗欣賞唔同嘅作品之外,仲想品嚐一下餐廳嘅美食。睇咗一陣作品同埋書後我同朋友就開始點嘢食廚師晚餐推介($498)頭盤-煙三文魚帶子他,煙三文魚香味濃郁,帶子鮮甜-普羅旺斯式炒田螺,田螺口肉,薯蓉軟滑餐湯-98%惹菌忌廉湯,菇味濃郁而且有口感主菜-波士頓龍蝦及法國香草忌廉汁意大利飯,龍蝦啖啖肉,香草忌廉汁香濃配上細細粒嘅燴意大利飯晚餐B($278)-燒澳洲刺身及帶子大蜆及虎蝦拼單墨魚汁意大利粉,有帶子刺身、虎蝦及青口,海鮮10分新鮮,而且好彈牙,意粉硬度啱啱好,加上鹹香嘅墨魚汁,非常喜歡餐湯-雜菜湯飲品-自家製檸檬梳打,味道清新,解渴,啱晒夏天甜品-士多啤梨凍餅、士多啤梨窩夫,唔太甜唔,細細件,為晚餐畫上完美句號

睇咗一陣作品同埋書後我同朋友就開始點嘢食

廚師晚餐推介($498)
頭盤
-煙三文魚帶子他,煙三文魚香味濃郁,帶子鮮甜
-普羅旺斯式炒田螺,田螺口肉,薯蓉軟滑

餐湯
-98%惹菌忌廉湯,菇味濃郁而且有口感

主菜

晚餐B($278)

餐湯
-雜菜湯

飲品
-自家製檸檬梳打,味道清新,解渴,啱晒夏天

甜品