2022-10-17
之前搭的士返屋企經過間舖頭,見到個名咁特別,已經想試下。要等20分鐘嘅招牌叉燒真係幾好食,同燒味店嘅叉燒唔同,我覺得係新鮮啲,同埋冇咁鹹,買咗兩串外賣返屋企食。車仔麵都OK,菜甫幾大粒,豬腸洗得幾乾淨,冇腥味,而且炆得幾稔,牛筋都唔錯,唔硬。咖喱魷魚另外分開裝,呢個我就覺得麻麻地,因為好鹹同埋凍冰冰,但係質感來講都唔係話咬唔到嗰啲,係爽嘅。加咗杯凍檸茶,有啲過甜,冇乜茶味,不過呢度都唔係飲凍檸茶嘅。睇得出老闆係有個性,收銀個姨姨冇乜禮貌,不過呢度應該都係食性格嘅,間唔中過嚟食下都OK,反而就冇乜人情味,唔係幾襯紅磡呢個地方,可能開返喺啲commercial 嘅地區,嗰啲人會比較受落呢種銷售模式。呢間舖頭令我諗起好多年前大角咀嘅車品品,兩位店主都係有性格之人,哈哈哈⋯⋯
要等20分鐘嘅招牌叉燒真係幾好食, 同燒味店嘅叉燒唔同,我覺得係新鮮啲,同埋冇咁鹹,買咗兩串外賣返屋企食。
車仔麵都OK,菜甫幾大粒,豬腸洗得幾乾淨,冇腥味,而且炆得幾稔,牛筋都唔錯,唔硬。 咖喱魷魚另外分開裝,呢個我就覺得麻麻地,因為好鹹同埋凍冰冰,但係質感來講都唔係話咬唔到嗰啲,係爽嘅。