2017-11-03 1069 瀏覽
喺葵涌廣場真係有好多食肆,但係對呢一間麵店都有特別嘅喜好,一般人都會覺得呢間麵店好奇怪,可能會唔夠膽走入去,衛生情況又好似一般,但係呢一間麵店係充滿人情味,因為當你光顧幾次之後,店員就已經記得你曾經食過啲乜嘢,會問你係咪照舊,亦都會親切噓寒問暖。。食物方面佢哋嘅車仔麵真係好值得一試,不過個人更加鍾意佢哋嘅麻辣湯底,分左大中小辣,真係惹味,特別係佢哋嘅大腸同埋腩肉,啲大腸洗得好乾淨,亦都好入味,所以特別推介。。今日嚟到麵軒,店員就推介我哋食一款餐牌冇嘅特別出品, $53 ,咁神秘就梗係要試吓啦,黎到嘅時候覺得好有趣, 海鮮湯底配通心粉,一邊仲有新鮮蝦,扎肉,貢丸,花膠都有,最特別係有一隻新鮮嘅蟶子,蟶子都幾大隻,上面仲有蒜蓉同葱,肉質鮮甜爽口,好好味。不過店員話呢一個特別嘅出品,唔係日日都有,所以想試嘅話,真係要碰吓運氣啦。。 特別要讚呢一間店舖嘅飲品,一定要試佢哋嘅果汁,加$3就有一杯最鍾意飲鮮橙加香蕉,無添加,鮮榨好鮮甜,好好味嘅一款飲品。