🔆龍眼樹小食店🔆好想俾啲鼓勵同埋支持呢間食得出心機同埋人情味既小店🫶🏻🫶🏻係雞地咪錶位附近成日經過見到呢間小食店 不過因為唔太起眼 所以平時冇乜留意 有一次想搵小食過下口癮 於是入咗去 第一次好似買咗兩碗糖水 印象好似係海帶綠豆沙同埋腐竹雞蛋糖水 兩碗糖水都超級足料 甜度又啱啱好 已經對呢間小食店有個好好嘅印象 再加上買糖水嗰陣 老闆娘特登問我鍾唔鍾意食薏米 當我話鍾意嘅時候佢就話揀一碗多啲料嘅俾我😍所以已經比呢種人情味吸引左👍🏻👍🏻到第二次去除咗買糖水 試咗佢人手製作嘅老婆餅 平時食開老婆餅都係食恆香 點知一食呢間嘅手製老婆餅 真係俾佢驚艷到‼️佢入面嘅口感好鬆軟 最特別嘅地方係佢中間會有啲細細粒嘅糖冬瓜餡料 甜度啱啱好連平時唔係好鍾意食老婆餅嘅老公都讚真係好好味🤤🤤今日經過又買咗一打老婆餅 想帶返屋企俾屋企人試吓忍唔住同老闆同埋老闆娘讚佢哋嘅老婆餅好好味佢哋解釋所有食物都係佢哋手工製作 真係喺香港買少見少嘅人情店小店💗💗喺呢個市道咁差嘅時間 我都衷心同佢哋講左聲「加油!」 佢哋都慨嘆市道差真係好難捱 希望呢種人情味味道可以一直保留💪💪想感受吓人情味嘅味道/鍾意食老婆餅/各款懷舊糖水
🔆龍眼樹小食店🔆
好想俾啲鼓勵同埋支持呢間食得出心機同埋人情味既小店🫶🏻🫶🏻

想感受吓人情味嘅味道/鍾意食老婆餅/各款懷舊糖水 佢好似仲有做一啲簡單嘅小食 經過都可以支持吓呢間人情味小店🏠🏠因為突然想出post支持吓 所以冇影太多嘅相

大推🌟🌟🌟🌟🌟
老婆餅
腐竹雞蛋薏米糖水
椰汁芋頭紫米露
海帶綠豆沙
(暫時淨係試過以上嘅款式,不過全部都係五星推薦)
外賣自取
  • 老婆餅