2021-03-08 34 瀏覽
呢間新餐廳專食川式火鍋,為左佢個麻辣湯底慕名而來~~一出𨋢就見到個超型格黑紅裝修,而且入面係一格格GE包廂,私人度好夠由於驚會太辣所以叫左鴛鴦鍋:清油養生麻辣鍋 - 用左20幾種辣椒香料,入口麻香而且唔覺油膩,就算飲完都無口乾,對我黎講唔算太辣火腿花膠魚肚老火雞湯鍋 - 個湯頭好清甜,而且有兩大舊魚肚同花膠,濃而不膩,直頭可以當湯咁飲涼拌土豆絲 - D火鍋料黎之前嗌左個餐前小食,麻油香好重,食落都夠鮮爽鴨血 - 唔係散個隻質感,係啫哩GE質地,有好多舊,其實叫多碟我都食到紫菜響鈴 - 呢個係即叫即炸,口感勁酥脆,推薦~~黑松露蝦蛋餃 - 呢個蛋餃口感好突別,蝦味突出 蔥香牛丸 - 新鮮手打牛丸幾時都係最好食,牛味超香濃,咬落去仲有湯汁!!寬粉同麻辣湯底係絕配,但估唔到配花膠湯都好夾,就算好飽都食到停唔到XD
由於驚會太辣所以叫左鴛鴦鍋:
紫菜響鈴 - 呢個係即叫即炸,口感勁酥脆,推薦~~
黑松露蝦蛋餃 - 呢個蛋餃口感好突別,蝦味突出