2022-11-16
有次夜晚食完糖水係附近行下果時經過呢間台式餐廳都覺得裝修好特別,好有台灣氣氛🏮佢門口已經有好多燈籠好吸引人影相打卡,上面仲有個六合夜市既招牌,真係好有特色!-黑麻油蟲草花濃雞湯麵 $68佢係分湯咁上既,聽店員講佢做法係加入左少少日本雞白湯拉麵既元素入去💕雞湯熬煮足足6小時,所以雞味好濃郁鮮甜,如果唔夠湯仲店員仲會幫你refill,超正😍啲雞都好嫩滑重雞味,湯麵吸引雞湯精華,超好食!我加左$15加滷肉,飲完淡淡鮮甜嘅雞湯,食到一半可以加埋啲滷肉做撈麵咁食,另一個食法,好香👍🏻👍🏻-鹽酥拼盤 $98拼盤包括有鹽酥雞、鹽酥花枝九、鹽酥杏鮑菇黎到食台灣野覺得一定要叫鹽酥既炸物先完滿😌好夠味,啲雞唔乾炸得又夠香夠薄脆,一啲油膩感都冇,花枝丸最好食,好彈牙💕配埋海山醬提鮮昇華哂💯🧋珍珠奶茶 +$10、百香果冰茶 +$10推薦珍珠奶茶,珍珠好Q彈,又有茶香,比例平均~百香果甜度剛好,好清新😊🍮Oreo麻薯 $42到最後既甜品時間喇😆佢整到好似個盆栽咁好得意😍面層Oreo,下層係麻糬好飽肚,好滿足😆
黑麻油蟲草花濃雞湯麵 $68
啲雞都好嫩滑重雞味,湯麵吸引雞湯精華,超好食!
鹽酥拼盤 $98
拼盤包括有鹽酥雞、鹽酥花枝九、鹽酥杏鮑菇
黎到食台灣野覺得一定要叫鹽酥既炸物先完滿😌
配埋海山醬提鮮昇華哂💯
🧋
珍珠奶茶 +$10、百香果冰茶 +$10
推薦珍珠奶茶,珍珠好Q彈,
又有茶香,比例平均~
百香果甜度剛好,好清新😊
🍮
Oreo麻薯 $42
到最後既甜品時間喇😆
佢整到好似個盆栽咁好得意😍
面層Oreo,下層係麻糬好飽肚,
好滿足😆