《Outdark - 旺角》近排睇得韓劇多,突然之間就會韓國菜癮起😎好想食韓國炸雞同啤酒🤓所以呢日拉咗個朋友一齊嚟到我哋最鍾意嘅韓國餐廳食炸雞🥹記得以前間唔中都會過嚟呢度飲吓酒食嘢☺️咁耐冇嚟個感覺仲係一樣,令人十分懷念🥰雖然我哋星期一夜晚去食,不過人氣一樣冇減退,全個餐廳都坐滿晒人😎我哋兩個人例牌都係叫返最鍾意嘅香蒜蜜糖炸雞同埋每次必點嘅Makgeoli米酒🫶🏻建議大家兩個人嚟嘅話唔好叫太多嘢,因為佢嘅份量好大,我哋叫咗兩個嘢食一個嘢飲都食唔晒就知啦💁🏻‍♀️香蒜蜜糖無骨炸雞 $198每次嚟必點,次次如一😉最鍾意係佢個雞冇骨,咬落啖啖肉又唔使驚咬到骨,呢度嘅炸粉好薄,唔會淨係食到麵團,咬落雞肉Juicy多汁,混合咗蒜蓉嘅蜜糖醬包裹住每一件雞肉,非常惹味😋每一刻炸雞入面都會有炸薯格同埋炸薯條,我朋友不知幾鍾意瘋狂咁吞入😎💁🏻‍♀️水冷麵配韓式炒牛肉 $138之前係冇呢個水冷麵㗎,而家新推出咗仲配埋韓式炒牛肉,水冷麵凍冰冰,酸酸甜甜令人好開胃,最適合就係夏天嘅時候食,食完必定透心涼啊💁🏻‍♀️士多啤梨Makgeoli 米酒 $158我同朋友已經試過晒所有嘅米酒,但係飲過咁多款都係覺得士多啤梨味最
《Outdark - 旺角》

💁🏻‍♀️香蒜蜜糖無骨炸雞 $198

💁🏻‍♀️水冷麵配韓式炒牛肉 $138

💁🏻‍♀️士多啤梨Makgeoli 米酒 $158

我同朋友已經試過晒所有嘅米酒,但係飲過咁多款都係覺得士多啤梨味最好味,佢裏面有士多啤梨果肉,入面放咗碎冰冰鎮住啲米酒,所以飲落好涼爽,味道清新唔會假👍🏻一份米酒每人都飲到五碗以上㗎,所以好抵飲架
2024-06-03