2018-11-07
小店總係能夠帶比人驚喜,呢間聽聞係葵廣開到過黎旺角既告白果屋都唔例外。甜品店我好少寫,寫得都係覺得佢非常有誠意先會寫店舖唔大但都有幾個位比人坐係度食,裝修係行溫馨路線Menu選擇主要係飲品,老闆仲好有心機咁改左唔同既名比佢地。唯獨有一味近期非常流行既甜品 - 芋圓芋圓我都食過好多間,標榜天然無添加手工制造既都唔少,唯獨佢地既芋圓我覺得係真正食得健康首先店員好貼心問我地想唔想要牛奶,因為部份食全素既客人如果加左奶都唔知食唔食好。仙草有好多,芋圓有6-7粒而且好大粒,每粒都食到芋頭同蕃薯既味,真材實料。中間有粒叫水果星球既波波好特別,得佢先有,咬開真係有幾粒生果係裡面,但又唔會話太酸太甜。椰糖珍珠係用左椰糖,鮮奶同埋earl grey tea去整,食落唔同坊間黑糖珍珠咁甜,有陣清香既椰子味。飲品我就叫左《野孩子的天空》,個名咁浪漫估唔到佢既功效又幾勁,抗氧又護眼咁裡面有藍莓香蕉青檸牛奶椰奶乳酪,成件事感覺好健康,個份量較得岩岩好唔會甜同過濃又會飲得出各種材料。整體感覺好好,我覺得專注做好一樣甜品係佢地既賣點,希望佢地繼續努力
店舖唔大但都有幾個位比人坐係度食,裝修係行溫馨路線
唯獨有一味近期非常流行既甜品 - 芋圓