2023-11-02 49 瀏覽
朋友帶我嚟呢間泰國餐廳食飯,話呢間泰式餐廳嘅食物非常正宗,充滿泰式風味,而且環境優美,係享受美食和📸打卡嘅好去處🐓海南雞飯的雞肉又滑又香,雞皮爽口冇咩油脂,香味十足好好味,配上泰式秘製辣汁,撈埋黃油飯一齊食,滋味無窮!🦐蛋網鮮蝦金邊粉,鮮蝦金邊粉,上面鋪咗一層網狀嘅雞蛋,賣相非常靚。鮮蝦大大隻爽脆鮮甜,配上香辣味十足嘅金邊粉,令人食指帶動,加上雞蛋雞蛋香味,味道更豐富!🍱泰鑊小食拼盤共有五款小食,1️⃣春卷爽脆入面爆滿餡料。2️⃣蝦餅用新鮮大蝦打成,入面仲有原隻大蝦鮮甜又爽。3️⃣魚餅夠晒Q彈,即叫即炸新鮮熱辣。4️⃣雞丸完全係新鮮雞肉,滿滿肉汁好好味。5️⃣雞翼外皮香脆,入邊雞肉又滑又多汁,四隻邊夠喉!芒果黑白糯米飯,泰式甜品一定唔少得嘅芒果糯米飯,芒果,糯米飯和椰漿三樣缺一不可。