2014-07-04 5393 瀏覽
約了舊同事食飯,餐廳是由我選擇的,地點必需就腳,好讓大家吃飽了回家也方便點。OPENRICE找了一會便選擇了這小店,看過食評跟圖片感覺不錯。本身想來食飛魚刺身的,但店員說今天沒有,最後點了海膽同刺身併盤~一板海膽刺身$138- 細細粒,味道鮮甜…刺身SET $218-有8款刺身每款有三件,由師傅挑選的,可惜冇得自己揀,幸好款式都OK(有三文魚,同甜蝦),全部都好新鮮~芒果龍蝦沙律卷這是店員推介的~口感的確唔錯,芒果好甜,龍蝦沙律MIX左少少WASABI,好醒胃~牛油果軟殼蟹卷等了略耐, 店員說是因為蟹是即叫即炸,沒有炸定的~SO FAR,食入口是比連鎖店好的~蒜片牛柳粒醬汁好濃,好香,牛粒好入味蒜片好多,正~串燒雞翼個皮燒得好脆,裡面好JUICY串燒牛舌好爽口炸雞軟骨這個是點來送酒的,呢個很難會唔好食~鵝肝多士開頭猶襐叫唔叫好,因為128蚊得兩件好彩最後有叫,因為好好食,鵝肝煎得外脆內軟,同埋幾大件下,4個人分都OK可惜冇影相~甜品只有這款選擇,紅豆卷普通了點~總括而已,食物與環境很不錯的,小小店子有如日本的居酒屋,刺身很新鮮,店員亦很NICE,服務很好,希望下次再光臨^^
一板海膽刺身$138- 細細粒,味道鮮甜…
刺身SET $218-
有8款刺身每款有三件,由師傅挑選的,可惜冇得自己揀,
幸好款式都OK(有三文魚,同甜蝦),全部都好新鮮~
芒果龍蝦沙律卷
這是店員推介的~
牛油果軟殼蟹卷
等了略耐, 店員說是因為蟹是即叫即炸,沒有炸定的~
SO FAR,食入口是比連鎖店好的~
蒜片牛柳粒
醬汁好濃,好香,牛粒好入味
蒜片好多,正~
串燒雞翼
個皮燒得好脆,裡面好JUICY
串燒牛舌
好爽口
炸雞軟骨
這個是點來送酒的,呢個很難會唔好食~
鵝肝多士
開頭猶襐叫唔叫好,因為128蚊得兩件
可惜冇影相~
甜品只有這款選擇,紅豆卷
普通了點~
店員亦很NICE,服務很好,希望下次再光臨^^

2014-06-26
  • 刺身