2022-10-18
一見到門口格局~唔講以為去咗日本旅行!佢嘅門面裝修深深吸引住我去嘅原因!更加想試埋店舖內的食物,所以實行今晚book定位當去咗日本食一餐🍽🍴🥄🥢店內環境好日系風格~不錯!不錯!晚市menu都有很多選擇!例如:串燒、鍋物、日本酒及飲品!大阪燒,等等・・・十足十日本居酒屋呀!日本酒720ml $800未有得去日本~唯有將旅行錢好好order一支日本酒!彷如自己置身於日本!一於與朋友享受一下吧!酒~味道香濃!易入口!店長細心提供靚酒杯打下卡tim😍🍶🥃🥂梅酒番茄 $40整個蕃茄去皮後浸梅酒!很特別及好開胃!除食到番茄酸味更嚐到梅酒的甜酸梅味!令人醒神!🍅🍅🥃 加多個薯仔沙律做前菜🥔🥔🥒🥒Yummy!三重芝士燒蟹肉松葉蓋 $150蟹蓋內有很多濃郁蟹肉及蟹膏!上面鋪滿三重芝士,口感非常豐富!芝士味濃!食完一啖忍不住再食多啖🧀🦀🧀🦀🧀燒厚切鵝肝芝士蔥餅 $180一出爐店主好細心叮囑一定要*食佢先*因熱辣辣夠曬好味!蛋味重,芝士份量極多,睇幅相都知啦!呈拉絲效果~配埋厚切鵝肝~無得輸!🧀🫓🧀🫓安格斯牛小排壽喜燒 $280成窩壽喜燒湯汁美味,甜度適中,一邊新鮮火爐煮牛小排、金菇、白蘿蔔及日本豆腐~各樣
店內環境好日系風格~不錯!不錯!
日本酒720ml $800
梅酒番茄 $40
三重芝士燒蟹肉松葉蓋 $150
燒厚切鵝肝芝士蔥餅 $180
安格斯牛小排壽喜燒 $280
成窩壽喜燒湯汁美味,甜度適中,一邊新鮮火爐煮牛小排、金菇、白蘿蔔及日本豆腐~各樣都非常美味! 更加要一讚壽喜燒湯汁渗入每件白蘿蔔內更加惹味! 牛小排肉質嫩滑 這個壽喜鍋物一定要比🈵️分!🍲🐮🍄🍄🥬
鹽燒提子五花腩卷 $110
燒得時間啱啱好!有咬口, 仲可以燒到五花腩卷燶邊~好好味!一向串燒會卷車厘茄,今次特別唔同~五花腩卷卷的是青印提子,好有驚喜呀!🐷🐷🫒🫒🥳🥳
這間平成日本居酒屋小店~店長用心經營!食材豐富、新鮮!一定會推介我身邊多啲朋友嚟支持✅️✔️✅️✔️✅️✔️