2019-05-26
旺角別致嘅Cafe,適合三五知己上來一聚,環境寧靜,裝飾富有時代感,就連服務人員都係年青人,頓時覺得充滿活力。飲品方便,主要都係咖啡為主,沒有花巧嘅飲品,但卻有專業嘅水準。介紹下啲嘢食先,本來想叫個和牛漢堡,但係已經賣晒啦,真係有少少失望,唔緊要啦仲有豚肉漢堡,一樣覺得出色,份量一啲都唔細,足足有兩層嘅豚肉漢堡扒,入口包係熱嘅,而且鬆軟,醬汁唔會太多,所以唔會搶咗豚肉嘅香味,豚肉紮實有口感,而且唔會好似一般嘅快餐店咁簿切切,我個口都冇咁大,真係分開兩層先食到啊。Nitro coffe估唔到可以係依度品嚐到,氮氣咖啡,唔會有多餘糖或者奶,可以完完全全品受到咖啡真正嘅香氣,入口香醇順滑,完全可以回甘,適合要坐兩三個鐘可以慢慢品嚐。黑松露野菌意粉,一上枱已經充滿淡淡的黑松露香味,洋溢於空氣中,值得意粉主角就梗係意粉啦,冇令我失望,唔會係嗰啲浸左好耐嘅意粉,意粉咬落有口感,唔會好淋呢個係最重要嘅,黑松露嘅香氣就梗係錦上添花啦。至於甜品,我哋叫咗藍莓紐約芝士餅,唔會太甜,而且充滿淡淡的芝士香味,入口幼滑,而且伴碟都唔差架,睇到廚師好有心思,淨係見到個伴碟,都已經覺得充滿誠意啦。