2024-07-24 2485 瀏覽
最近我搵到個慶祝生日或紀念日嘅好地方!位於佐敦嘅《Bistro Bon Bon》,係一間法國小酒館,門面已帶點貴氣,室內設計時尚優雅,充滿格調又不失浪漫氣氛✨Dinner Set $368 per head✨STARTER🍴草莓菠菜苗沙律配羊奶芝士琥珀合桃以草莓、菠菜苗和沙律菜製成嘅一款沙律,味道清新,再搭配么鳳的琥珀合桃,增加了口感MID🍴烤格魯耶爾芝士吐司配蕃茄濃湯多士煎至金黃香脆,中間夾著瑞士Gruyère Cheese,真正外脆內軟,沾上蕃茄濃湯,又是另一種口感和味道MAIN🍴吉列加拿大豬鞍扒配蛋沙律及bon bob辣醬厚切豬鞍扒,外層香脆,內裡肉嫩無比,配上蛋沙律可平衡一下油膩感🍴澳洲羊架配公和腐乳檸檬葉醬 (+$118)外層烤到有點焦香,肉質粉嫩,沒有羶味,配上公和腐乳和檸檬葉製成嘅醬汁,陣陣鹹香味,味道出奇地夾SWEET🍴芝士蛋糕配煙肉脆脆海鹽焦糖醬餐廳自家製芝士蛋糕,口感幼滑,芝士味香濃,巧妙地鋪上煙肉脆脆和海鹽焦糖醬,鹹鹹甜甜,味道好特別
最近我搵到個慶祝生日或紀念日嘅好地方!

✨Dinner Set $368 per head✨

STARTER
🍴草莓菠菜苗沙律配羊奶芝士琥珀合桃

MID
🍴烤格魯耶爾芝士吐司配蕃茄濃湯

MAIN
🍴吉列加拿大豬鞍扒配蛋沙律及bon bob辣醬

🍴澳洲羊架配公和腐乳檸檬葉醬 (+$118)

SWEET
🍴芝士蛋糕配煙肉脆脆海鹽焦糖醬