2024-05-28
Table (將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖呢間cafe 佈置有田園風,好適合打卡,雖然不設預約訂座,但排隊不用好長時間,店員服務好高效率,等待⌛️途中已提供menu及QR code 下單,一坐下遞上飲品🥤和甜品,好周到!而且餐廳沒有加一,香港好少打卡cafe 不設加一🤠🤘🏻1. 香煎加拿大豚肉眼 拼車打芝士腸伴蜜糖芥末籽汁 配飯/意粉 🍝 HKD 882. 炭燒安格斯西冷牛扒🐂HKD 1083. 飲品🥤黑糖薑母茶(熱)4. 每月精選果茶(冰🧊)5. 椰子香芋柴米露6. 小食:餃子7. 小食: 薯條🍟Total :270 小編平日好喜歡先食碳水再食肉,今次試豚肉眼,大口大口肉不肥膩,今次食哂肉先食飯🤣 飯係用珍珠米!食埋小食薯條真係好飽! 至於安格斯西冷牛扒🥩 ,外邊充滿焦香味,口感好柔軟、綿密, 餃子個口感好特別,外層腐竹酥皮,入面有肉碎,呢種口感好新奇,絆住沙律菜感覺又會清新啲! 最後有椰子🥥香芋紫米露,唔好睇佢細細杯佢入邊仲有好多紫米同埋芋頭,所以口感好豐富,佢嘅甜度係剛剛好! 食完薯條再食返糖水可以解膩! 如果下次有多啲時間真係好想喺卡位嗰邊坐低好好打卡
將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖
2. 炭燒安格斯西冷牛扒🐂HKD 108
3. 飲品🥤黑糖薑母茶(熱)
4. 每月精選果茶(冰🧊)
5. 椰子香芋柴米露
6. 小食:餃子
7. 小食: 薯條🍟
Total :270
小編平日好喜歡先食碳水再食肉,今次試豚肉眼,大口大口肉不肥膩,今次食哂肉先食飯🤣 飯係用珍珠米!食埋小食薯條真係好飽! 至於安格斯西冷牛扒🥩 ,外邊充滿焦香味,口感好柔軟、綿密, 餃子個口感好特別,外層腐竹酥皮,入面有肉碎,呢種口感好新奇,絆住沙律菜感覺又會清新啲! 最後有椰子🥥香芋紫米露,唔好睇佢細細杯佢入邊仲有好多紫米同埋芋頭,所以口感好豐富,佢嘅甜度係剛剛好! 食完薯條再食返糖水可以解膩! 如果下次有多啲時間真係好想喺卡位嗰邊坐低好好打卡🤘🏻😏 想二訪!將軍澳是個好地方!🤣🤣 係cafe 唔洗加一又可以影到靚相真係性價比好高!
#將軍澳美食#將軍澳中心#將軍澳打卡#將軍澳餐廳#將軍澳cafe#將軍澳#hkig#hkfoodie#hkfoodblogger#tablehk#西餐咖啡店