2018-09-03
好耐之前已經因為個大鐵塔想去mini club,今晚同frd收工近近地就去左尖沙咀嘅分店。山林道嘅分店雖然無大鐵塔,但依然好有特色,尤其係個大牆鐘,充滿歐式情懷❤海鮮拼盤拼盤內有青口、麵包蟹(半隻)、蝦、翡翠螺、鮑魚、龍蝦(半隻)。食材全部都好新鮮,而且大大隻啖啖肉!!我最愛佢嘅蟹,蟹蓋有超多蟹膏,而且仲好鮮甜,如果你同我一樣係蟹膏迷一定會抓狂🤭生蠔拼盤因為我唔食生蠔,但見朋友大讚好鮮一啲都唔腥仲大大隻,食到lam lam俐好快清晒都睇黎唔錯😏極上12安士炭燒安格斯牛仔骨份量大份,好香牛味同炭燒味~而且雖然係牛仔骨,但無咩牛根位,所以食落肉質鮮嫩!👍🏻而薯蓉亦係估唔到咁好味!薯蓉好綿滑,上面加左脆卜卜嘅煙肉粒,好香口 味道加晒分!👏🏻法式龍蝦汁海鮮扁意粉扁意粉都幾足料,有好多嘅蝦同青口,而且都幾大隻!龍蝦汁好香,夠晒濃得黎又唔會過咸!Honey bee賣相超可愛!賣相超可愛!賣相超可愛!重要的話要說3次😍飲(食)法幾特別,要先用攪攪捧沾上蜜糖,然後拌上沙冰一齊食!(上面仲有一小塊蜂巢添呀!) 酒精同果汁配合得好好,有清新嘅果香之餘又唔會好重酒味,而甜度又源之蜜糖嘅清甜!好玩又好飲👍🏻T
海鮮拼盤
生蠔拼盤
極上12安士炭燒安格斯牛仔骨
法式龍蝦汁海鮮扁意粉
Honey bee
The love of Eiffel
唔同口味同款式嘅精緻甜品放滿係鐵塔上,店員仲會係底部加入水同乾冰,噴煙效果超夢幻!😍