2019-01-24 75 瀏覽
荃灣真係有好多好野食,依家係其中一間想試左好耐既鋪頭,每次路過依間鋪頭,都被果份神秘既感覺吸引,係新領域廣場天橋底多年,今日終於有機會去揭開佢的神秘面紗。一坐低未叫嘢食已經送上兩片餐包打頭陣,可以一邊食一邊諗下今餐想食乜嘢。其實個豬手真係幾吸引,可惜啱啱病好都係食返啲冇咁熱氣嘅嘢比較好,於是就叫左一個A餐大蝦長通粉,一個D餐安格斯西冷扒做我哋嘅晚餐。龍蝦濃湯係我哋嘅飛佛,就算要加錢都要試吓佢。龍蝦味都幾濃郁,而且湯入邊仲有驚喜,每碗湯入面都有隻剝左殼嘅蝦係入邊,係創意呀!上菜嘅速度都幾快,估唔到湯未飲完,主菜都出場啦。七成熟嘅安格斯西冷扒,仲有薯條做配菜。先講薯條,新鮮炸起趣卜卜又熱辣辣,仲要係粗身嘅薯條食落好有口感,好味。至於西冷扒,係俾我哋預期中熟咗少少,但肉質都仲好軟身,唔韌喎,又保留返原有嘅肉汁,份量啱啱好。至於帶子大蝦長通粉,通粉充滿濃濃既番茄味,酸酸地又甜甜地好開胃。隻大蝦係連殻嘅大蝦,雖然要剝殼有啲麻煩,但係大蝦夠鮮甜就完全補返數。仲有粒連殻既蒜蓉帶子,好香嘅牛油蒜蓉味,簡直係帶子嘅靈魂所在。如果有多d蝦同帶子就更加好啦。由於跟餐特飲有減$15嘅優惠,叫咗杯水果茶試下。充

龍蝦濃湯

香煎美國西冷扒配洋蔥汁

半殼帶子大蝦長通粉配香蒜車厘茄汁

由於跟餐特飲有減$15嘅優惠,叫咗杯水果茶試下。充滿百香果嘅香味,仲有好多唔同水果粒係入面,好足料。
水果茶

今次食唔到豬手,唯有下次啦!
龍蝦濃湯
香煎美國西冷扒配洋蔥汁