2020-10-26
想試呢間素食好耐,無奈身邊個個都係「食肉獸」。難得有朋友想係呢度食生日飯,終於得償所願❤️。晚市可以散叫菜式,亦可以選擇四/六/八道菜套餐,價錢498起。我地兩個人都選擇四道菜嘅set,然後單叫一份蓮藕菇餅,再加一壺番茄紅菜頭茶。staff強烈推介pancake同栗子米糕,但食完套餐已經好飽,所以放棄😂首先要讚下環境同服務:裝修好貼合主題,而且座位舒適,都算靜,慢慢坐下食下嘢都係一種享受。每上一道菜staff都會介紹下道菜,幾貼心。overall食物都好精緻,細細份慢慢食原來都幾飽肚。最鍾意係栗子湯,菇凍,同蓮藕餅。用最簡單嘅食材,引出食材最「正」嘅味道。遺憾嘅係跟炒飯嘅大醬湯實在太鹹..... 飲唔落; 同埋福袋入面有我唔鍾意嘅荽茜。 雖然係咁,有機會我都會再來食。仲提下大家如果要來呢度慶祝生日之類,切餅費盛惠$200。但如果唔係度食佢地都可以幫你keep。