2022-05-13
最近見到鐵飯腳同佢d frd食Ruby Tuesday既相,就諗番對上一次去幫襯應該係10幾年前🤣 嗰陣仲係小朋友,拎住氣球走🎈氣球綁住既Ruby Tuesday鎖匙扣屋企人同我仲用緊 (暴露年齡系列🙊)見最近旺角分店至到31/5既禮拜一至五5-10pm都有free flow ($88/ 1 hr; $158/ 2 hrs 🍺) 我就叫左岩岩忙完既鐵飯腳同我去暢飲返幾杯喇🍻 最後鐵飯腳飲左幾杯佢覺得幾順口既Stella,我就飲左幾易入口既 Bacardi & Coke同Whisky Sour😛講下食左咩啦💁🏽♀️*m = member; o = original price➿ 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑾𝒊𝒏𝒈𝒔 𝑻𝒘𝒐-𝒘𝒂𝒚 (m: $99; o: $198)雞翼大大隻,仲有兩款口味👉🏼 照燒、水牛城!我就鍾意後者多dd,辣味好有驚喜🥵 好彩可能點藍芝士醬平衡番~➿ 𝑨𝒍𝒑𝒊𝒏𝒆 𝑺𝒘𝒊𝒔𝒔 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 (m:$124; o:$248)好有份量既漢堡 🍔 塊漢堡足足厚~2cm,芝士既量多到封住d大啡菇粒,仲有酸瓜、紫洋蔥🧅 蕃茄🍅 生菜🥬 配料夠juicy,麵包亦都有烘香過~➿ 𝑯𝒂𝒍𝒇-
講下食左咩啦💁🏽♀️
➿ 𝑯𝒂𝒍𝒇-𝒓𝒊𝒃𝒔 (m:$169; o:$338)
燒排骨好似係必食的🌟 一切開就骨肉輕易分離,証明肉質係幾咁軟冧😋 每條Ribs都均勻地沾滿燒汁👍🏼 鍾意伴碟既烤蔬菜種類多,單單係南瓜都有兩款啊!
➿ 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑻𝒂𝒍𝒍𝒄𝒂𝒌𝒆 (m:$99; o:$198)
濕潤鬆軟既朱古力蛋糕配兩大球雲喱拿雪糕同大量cream,份量驚人🤭 兩個人食鐵定會食到捧住個肚走🙊 盡興啊!
食飽就當然要行下企下消化下,我提議可以喺餐廳reception附近既angel wing👼🏼又或者落一層畫左graffiti同circle painting既牆打打卡📸 我試影完一張angel wing,因為個人本身太矮,所以影到對翼生左喺自己個頭度咁,哈哈哈哈哈,這些打卡位不是屬於我的。