2022-04-12 28 瀏覽
之前一直覺得啟德係一個荒蕪之地,屯馬線開通之後,終於的起心肝去一探究竟。原來啟德宜家多左好多新樓盤,相應既都多左好多餐廳。今次去左食一間本土手工漢堡店。小店雖然地方不大,但睇得出有花心思去裝修,新穎既工業風。而且最重要係乾淨,一間餐廳注重清潔與否,睇佢既廁所就知道啦😎 仲有一點都好重要,工作人員有禮貌又nice,食都食得開心d😝丹麥藍芝士漢堡 $90烤過既麵包香氣十足而且帶有一點點香甜,鬆軟可口。漢堡扒肉味濃,唔會乾硬,咬落有肉汁,蕃茄生菜亦新鮮爽脆。藍芝士濃郁特別嘅香味,真係令人又愛又恨,配埋炒香既洋蔥,可以中和平衡返藍芝士既「臭」味😂❤️ 重口味又喜歡芝士之人必選。經典芝士漢堡 $75一間漢堡店好唔好食,試佢最基本嘅款式就知道啦!同藍芝士漢堡一樣,微微烤過嘅麵包,新鮮嘅番茄和生菜,充滿肉汁嘅漢堡扒,配上一塊略為溶化的車打芝士。雖然簡單,但係好味,滿足!加$25-$30可以轉套餐, 我地今次就嗌左薯條 & 薯格。炸得非常香脆,而且份量都唔少,一個餐食完非常飽。一個漢堡,一份薯條,一杯汽水,整潔既餐廳,友善既員工,令人心情愉悅既一個下午。

丹麥藍芝士漢堡 $90

經典芝士漢堡 $75

2022-04-09
10 分鐘 (堂食)
  • 丹麥藍芝士漢堡