去九龍城除咗有泰國菜可以選擇,仲可以簡打邊爐同撈同煲~看看門口就知道同撈同煲係以懷舊作主題,是舊香港的設計,有理髮店、海鮮檔和牛肉檔很有特色呀💈枱面上也會特色的綠色郵箱和滅火筒的牙簽筒~坐低後侍應姐姐就會放低一盤醬料黎啦黎啦~打邊爐前最喜歡就係炮製醬料環節😎餐牌上有好多唔同類型既食物揀🦐🦑🐷🐮🐔🦞🦀湯底就選擇咗花雕醉美人湯 $138,為什麼這個湯底叫美人湯呢?我猜應該是有些美顏的藥材👸🏼除咗聞到有酒味外,還有紅棗、杞子對女士好的藥材,岩曬冬天保下身✨雞的肉質鮮嫩🐔啖啖肉,唔會覺得得骨無肉特級盛牛大拼盤 $398有齊曬不同款式的牛肉,岩曬我呢啲有選擇困難症既人🥳唔洗左諗右諗食邊款牛好~油花分布細密平均,賣相很吸引🤤入口時牛味突出💕黑松露墨魚滑 $88墨魚滑和黑松露打溶了,上面仲有勁多黑松露醬🤤黑松露味極濃,喜歡食黑松露的朋友記住要叫呀~~每次打邊爐我點都要叫下粉麵來吃的,原本諗住叫烏冬,但經侍應姐姐推薦下就叫左銀針粉$38,她就很特別的...將銀針粉放係筲箕入面,熟左之後可以直接放在碗裡,有筲箕提供好細心喔💕

去九龍城除咗有泰國菜可以選擇,仲可以簡打邊爐同撈同煲~

枱面上也會特色的綠色郵箱和滅火筒的牙簽筒~

坐低後侍應姐姐就會放低一盤醬料
黎啦黎啦~打邊爐前最喜歡就係炮製醬料環節😎

餐牌上有好多唔同類型既食物揀🦐🦑🐷🐮🐔🦞🦀

花雕醉美人湯

雞的肉質鮮嫩🐔啖啖肉,唔會覺得得骨無肉

特級盛牛大拼盤 $398
特級盛牛大拼盤