.大坑特色fusion 泰菜🇹🇭經常去銅鑼灣行街🛍都諗唔到食咩好😂😳今次同朋友🧑🏻行遠小小過左大坑覓食🤩😎大坑多左好多新餐廳又多左打卡coffee shop😚又係銅鑼灣咁多人假期想行下銅鑼灣又想搵個靜小小嘅社區食下野😗我諗大坑就最適合不過了!!……….今次搵到間泰國餐廳,我地叫左💕泰式蝦油大蝦炒金邊粉($119) & 💕椰香黃咖喱芝士雞肉短管麵($114)………..泰式蝦油大蝦炒金邊粉酸酸甜甜好開胃,亦帶有小小魚露咸香😆大蝦有4-5隻🦐大蝦彈牙👍🏻開邊已去腸,可加小小乾辣椒片,增加辣味😆。餐廳對於擺盤好有要求!! 不論飲品/食物都加上花🌸🌼伴碟🤭…………椰香黃咖喱芝士雞肉短管麵泰式fusion 菜😆好香椰香味🥥短管麵烹煮時間剛剛好,煙煙韌韌,黃咖喱甜甜地,雖然係fusion菜,餐飲都悉心加入左泰式香葉,提升泰國嘅味道👍🏻🤩……….飲品方面,我地叫左💕蝶豆花豆奶🌸&💕泰式奶茶餐飲就連最簡單嘅泰式奶茶都可以裝飾得好靚👍🏻蝶豆花豆奶就更加靚😆蝶豆花嘅藍色+豆奶嘅白色形成咗兩層🤩上面仲加上橙色嘅花朵🌺………..餐廳除咗味道一流,外表打卡都好適合🤩好值得去食下………….味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
大坑特色fusion 泰菜🇹🇭
經常去銅鑼灣行街🛍
都諗唔到食咩好😂😳今次同朋友🧑🏻行遠小小過左大坑覓食🤩😎
……….
酸酸甜甜好開胃,亦帶有小小魚露咸香😆大蝦有4-5隻🦐
…………
……….
飲品方面,我地叫左💕蝶豆花豆奶🌸&💕泰式奶茶
餐飲就連最簡單嘅泰式奶茶都可以裝飾得好靚👍🏻
………..
餐廳除咗味道一流,外表打卡都好適合🤩好值得去食下
………….
味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5