2019-10-04 219 瀏覽
今晚同friend去尖沙咀行街,睇到一間梵高藝術體驗館🎨入邊好多同梵高畫作有關嘅藝術品,仲有梵高主題餐廳,充滿藝術氣息🤗環境唔錯,好舒服,位置好闊落,入邊每一樣嘢都設計得好有藝術感☺*餐包首先上餐包,有兩款唔同嘅餐包,餐包質感鬆軟,我最中意提子餐包,除咗有提子,仲有核桃,好驚喜呀😊搭配牛油非常香,健康又好味👍*醃製油甘魚配柚子珍珠及血橙醬油甘魚味道好鮮甜😋柚子珍珠咬落酸酸甜甜,血橙醬汁好特別,搭配青瓜同沙律菜🥗,好清新*龍蝦濃湯配自製意大利雲吞及綠豌豆店員先上意大利雲吞及綠豌豆,然後倒龍蝦濃湯,龍蝦湯好香濃呀🤗未食就已經感受到濃濃嘅龍蝦湯味,龍蝦湯好農濃郁,湯嘅口感十分幼滑,香脆嘅意大利雲吞,咬開有龍蝦肉🥰好惹味!*西班牙豬梅頭配芹菜蓉及青蔥葡萄酒汁豬梅頭肉質軟腍,鮮嫩多汁,搭配兩款醬汁都非常好味👍青蔥葡萄酒汁🍷更加惹味。*香煎鱸魚配蜆肉,日本香菇及魚肉清湯上面有一層香脆鬆化嘅魚皮,香煎鱸魚🐟外皮香脆可口,肉質鮮嫩幼滑,搭配美味蜆肉,口感層次豐富,日本香菇及魚肉清湯鮮甜美味😋*大黃士多啤梨清湯配羅勒果凍及香醋珍珠甜品係士多啤梨🍓清湯搭配雪葩,酸酸甜甜,羅勒果凍煙靭有咬口,香醋珍珠味道同

*餐包

*醃製油甘魚配柚子珍珠及血橙醬

*龍蝦濃湯配自製意大利雲吞及綠豌豆

*西班牙豬梅頭配芹菜蓉及青蔥葡萄酒汁

*香煎鱸魚配蜆肉,日本香菇及魚肉清湯

*大黃士多啤梨清湯配羅勒果凍及香醋珍珠
甜品係士多啤梨🍓清湯搭配雪葩,酸酸甜甜,羅勒果凍煙靭有咬口,香醋珍珠味道同口感都好特別,令我十分驚喜☺

*仲夏向日葵
茶杯設計係向日葵油畫🍵茶由線葉金雀花、蜜樹茶、芒果乾、向日葵等混合而成,味道清甜,有淡淡嘅向日葵香味🌻如果想飲甜啲,可以加蜂蜜,加咗蜂蜜嘅仲夏向日葵係另一番風味。

餐廳環境唔錯,裝飾都係梵高畫作嘅風格。店員服務好貼心👍每一道菜式上台都會介紹同換餐具,食物質素高,下次會再黎食🤗