2021-02-25
☕️ Cafe for chilling — AnotherOne✨ 充滿越法風情嘅清新咖嘛店☕️ 🇻🇳➖➖➖➖➖大家行尖沙咀有多一個選擇啦‼️呢間今年年頭先新開嘅Cafe主打越南主食同埋法式甜品 充滿越法風情✨ 而且室內嘅裝潢都非常清新 啱晒大家嚟打卡📸🥰美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️~⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 招牌火車頭牛肉粉 Pho with Signature Assorted $92湯底清甜 而且有淡淡的牛肉香味🤤 碗內嘅配菜亦都非常之多 有蘿蔔 牛柏葉 牛丸 牛𦟌 越南河必備嘅生牛肉🇻🇳🐄 配菜非常豐富🤫 重點係佢嘅牛腒同埋生牛肉係非常出色 食落好淋唔油膩 飲啖湯再加上河粉配搭簡直係完美🤤 對比起市面其他嘅越南牛河 感覺呢個都算大份夾抵食 值得一試😤👍🏻🔸 流心芝士蝦多士 Molten Cheese and Prawn Toast $70雖然非常邪惡 但呢個蝦多士都非常出色😈 本身多士都非常脆 而且芝士味都濃郁 食落去又有啲粟米粒增加下口感層次😌 唯一要挑剔嘅係佢嘅芝士味有點
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️~⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
雖然非常邪惡 但呢個蝦多士都非常出色😈 本身多士都非常脆 而且芝士味都濃郁 食落去又有啲粟米粒增加下口感層次😌 唯一要挑剔嘅係佢嘅芝士味有點過分濃郁 可能有少少喧賓奪主🙈 而且食兩份嘅話就會有啲漏🤣 不過整體都幾正 值得一試嘅👍🏻
☕️ Cold Brew Lemonade $48 / Kyoto Uiji Match Latte (Iced) $56
Lemonade 嘅cold brew都真係第一次試😛 一開頭飲落嘅感覺都幾特別 咖啡味加上酸酸地嘅檸檬味 都有啲意外驚喜感覺都幾清新😙 不過去到後尾 就略嫌覺得檸檬味有點過重 蓋過咗本身咖啡嘅味道🙈 小編本身鍾意咖啡味重啲嘅 但係如果大家係唔鍾意飲太濃烈咖啡味嘅話 呢個絕對係可以一試嘅選擇😆👍🏻
💰Total: $358
✅ 食物嘅質素唔錯😋👍🏻 店員嘅服務態度亦都非常唔錯 值得推薦比大家嚟試吓!!
❌ 要挑剔嘅話就係佢食物整體都唔夠熱🙈 如果可以再熱啲 或者會更加好🧐 另外其實店內某啲座位嘅位置都係非常逼夾🤢 如果咁啱唔好彩 坐咗去店內比較入嘅位會感覺較迫🤦🏻♀️ 呢個就扣咗少少分
💡溫馨提示💡雖然呢間舖頭新開姐但係都有唔少人排隊😎 由於佢冇得book位嘅關係 大家可能都要預返時間去排隊啦!仲有提提大家買嘢食嘅話係要自己出去counter order 㗎🙆🏻♀️