📍首爾家 銅鑼灣最近明明喉嚨好廢但直接放棄思考,跟隨內心紅卜卜嘅呼喚(啫係韓國嘢),約咗台灣閨蜜👭🏻一齊開心吓😉主食方面,我哋覺得無燒五花腩基本上唔算係一個完滿嘅麻甩佬韓餐🤭所以就梗係叫一份啦!充滿油脂嘅五花腩喺鐵板上面跳舞嘅畫面真係令我哋賞心悅目(咁當然嗅覺上都非常高興啦)😋另外叫咗個部隊鍋,料都好足 - 公仔麵、腸仔芝士 blablabla 應有盡有🍲嗰日胃口太好,所以又叫埋海鮮煎餅🦞可惜唔係好食到海鮮,淨係食到好多粉漿😮‍💨唔建議叫呢個😅一個美麗嘅晚上點可以唔飲酒呢🍻我哋叫咗一支米酒兩份 share,即刻好有韓劇入面嘅氣氛🤭總結:呢間餐廳唔平㗎,但勝在氣氛唔錯,坐得舒服😌有閒💰嘅日子可以一試🥰#充滿韓風嘅冬至大餐 #燒五花腩 #部隊鍋 #海鮮煎餅 #米酒 #首爾家 #銅鑼灣 #causewaybay #øhhejfoodie
📍首爾家 銅鑼灣

部隊鍋