2017-11-30 127 瀏覽
不嬲知道鵝頸橋一帶間唔中都會出啲好餐廳,所以都會留意下。今次果然唔例外,來一鍋 One More由時代一過馬路行到天橋旁邊就會搵到,交通其實頗方便。不得不讚既係入面有好多好闊既卡位,加上環境冇一般邊爐咁吵雜,好適合三五知己收工後去傾下計鬆一鬆。上左年紀既可能會話「鬼五馬六,啲嘢食有冇我當年係_記食咁正先?」。答案係:過之而無不及。我自己都估唔到,今次最帶俾我驚喜嘅,竟然係響鈴同魚皮呢兩樣平時不怎起眼嘅火鍋Side Dish。新鮮炸既魚皮係香港已經買少見少,除非真係好到好老式既酒樓或者街市。我估唔到係呢間外貌咁新派嘅火鍋度食到既竟然係剛剛炸好、上碟時仲起緊泡嘅魚皮。一放入水中,直情會聽到「咋~」一聲,入口時仍然會食到有微香魚味。鮮炸嘅響鈴先至令人咋舌。我建議快速過水三秒就好放入口,如果唔係就會冇咁可口了。根住有海鮮拼盤, 係冰上面保冷嘅鮑魚、蝦、扇貝同蚌等等全部色水都好靚, 個人覺得呢個組合每樣有啲都幾好,適合想乜都試下嘅人選擇。另外想講一講個蜂巢豆腐,都係比較罕見既火鍋料,口感有啲似齋,好爽好有肉感,個爐打耐咗吸埋啲湯味就very good。牛肉方面就費精不貴多,但每一塊肥瘦均衝,肉味

根住有海鮮拼盤, 係冰上面保冷嘅鮑魚、蝦、扇貝同蚌等等全部色水都好靚, 個人覺得呢個組合每樣有啲都幾好,適合想乜都試下嘅人選擇。另外想講一講個蜂巢豆腐,都係比較罕見既火鍋料,口感有啲似齋,好爽好有肉感,個爐打耐咗吸埋啲湯味就very good。牛肉方面就費精不貴多,但每一塊肥瘦均衝,肉味都好濃沃,俾人有精選過先上碟嘅感覺。甜品仲有handmade疏乎厘, 唔似出面咁隊個雪到變磚既雪米糍比你就算數。300幾蚊買到良好服務態度,超班既食物質素,最緊要既係買到開心啊!!!
海鮮拼盤
2017-11-10