2023-04-18
最近去完菲律賓旅行返黎第一餐梗係要食米線啦😆朋友係旺角返工,所以我地揀左呢間超近地鐵站既估唔到除左米線仲有荷葉飯,串燒等好多選擇原條茄子開邊燒,加埋香蔥同金蒜香口惹味,燒得淋身但唔會太鹹/太油膩估唔到menú 仲有我最愛既孜然羊肉串($22)食落好有新彊風味,羊肉肥瘦恰當,軟嫩多汁,絕配既孜然粉將羊肉的腥味壓低,提出鮮味招牌正宗石鍋米線仲可以揀要3/6/9款餸($52/$72/$92)勁抵食,而湯底亦有7款選擇,可以自由配搭出個人口味☺️而且第一次見可以揀自己煮/餐廳煮,不過我同朋友都太懶了所以都係等餐廳代勞湯頭方面朋友要左火腿瑤柱肉骨湯,我試左啖非常鮮甜;我就偏愛暖胃既胡椒豬肚湯,入口滑順但又帶點胡椒的微微辣感另外如果係兩個細食既朋友黎,建議可以兩人share 一碗再加小食和串燒,因為米線份量超多而且配料都豐富足料,同朋友講笑話碗米線好似無底深潭,食極都仲有🤣
估唔到除左米線仲有荷葉飯,串燒等好多選擇