上星期三同朋友荃灣行完街,就隨便搵左呢間餐廳試試,感覺裝修唔錯。環境暗暗,遠處有個bar枱,環境好適合情侶去,裝修感覺都有氣氛浪漫。坐位大概可以有十多枱,而樓上仲有位,所以都多位,不過當日都滿坐,睇黎2個人以上要盡量book先。咁我朋友本身細食同個胃唔舒服無乜胃口,所以我地叫左2杯野飲,1個沙律,1個set dinner,加個小食。送上枱先既係當日餐湯,望落以為係南瓜湯。點知入口係小小似羅宋湯加強小小既番茄味,個湯只可以用特別黎形容,因為顏色同味道係以想不到。頭盤, 煙三文魚牛油果芝士卷,有我好意既三樣食物。味道好清,個芝士食落唔會好膩。然後個凱撒沙律既菜好Fresh,仲比多好多芝士粉,醬料都岩岩好👌朋友叫左啤酒,而我本好中意飲Gin,所以叫左杯Gin & Pear。見佢好似幾特別咁,入面有接骨木花糖漿,橙汁,檸檬汁等等。飲落口好足酒味,有Gin有Pear vodka,岩哂我中意重酒精既人👍終於送上主菜,美國頂級西冷牛扒12安士,好大份啊,我地叫左 medium。好香 好juicy,一路切一路流汁,旁邊個大蒜頭都烤/煎到好香。side dish +$48要左個芝士薯條,上面滿滿芝士,仲

送上枱先既係當日餐湯,望落以為係南瓜湯。

見佢好似幾特別咁,入面有接骨木花糖漿,橙汁,檸檬汁等等。

side dish +$48要左個芝士薯條,上面滿滿芝士,仲要完全係熱辣辣好惹味。佢隻薯條唔係外皮好脆個種,係小小脆加入面粉粉地,食落惹味得黎無咁罪惡感。

最後跟set既甜品,主要朋友食,我就試左一啖,好香係好食👍