2020-12-10
3Q系列 《A8》大:$36 特大:$46仙草底+四色芋圓+小丸子任選兩款配料(請睇Menu ):紅豆沙+爆爆珠仙草底:仙草凍做得柔軟,食落唔會厚實,幾清新,夏天食好清涼😍四色芋圓:口感好煙韌,煮得啱啱好,係比較chewy個種,唔會咬落好粉👍🏻 小丸子🍡:正常發揮比較失望係:紅豆沙同埋爆爆珠,加埋落去呢個甜品到超級甜😂原本淨係一個甜品應該食落好清新,但一加咗呢兩款配料嘅話令到小編覺得甜得滯😅所以如果唔係甜度愛好者嘅話,建議可以加蘆薈椰果嗰啲配料😃鮮芒🥭芋圓系列 《B4》大:$42 特大:$52鮮芒🥭+四色芋圓+仙草涼粉+蘆薈+小丸子🍡 (小編私心推介😋)鮮芒份量好足,差不多有半個😍而且好香甜,揀得幾靚😎仙草涼粉:呢款比較特別嘅係佢仲加咗一粒粒嘅涼粉,令到成個口感層次更加豐富😆蘆薈:原本小編以為蘆薈冇乜特別,但點知加落去有少少爽脆嘅口感之餘又有啲汁,可以中和返呢個甜品😗但整體來講呢兩碗芋圓,佢嘅配料全部都好多🥰份量超級足,淨係單單食一碗已經好似食咗一碗飯咁飽😂👍🏻芒果糯米糍 $16另一推介嘅係呢一款芒果糯米糍,佢真係拍得住長洲糯米糍👍🏻不過比長洲嗰款嘅厚少少咁多😂但同樣地芒果份量好足,
仙草底+四色芋圓+小丸子
任選兩款配料(請睇Menu ):紅豆沙+爆爆珠
小丸子🍡:正常發揮
鮮芒🥭芋圓系列 《B4》大:$42 特大:$52
鮮芒份量好足,差不多有半個😍而且好香甜,揀得幾靚😎
芒果糯米糍 $16
另一推介嘅係呢一款芒果糯米糍,佢真係拍得住長洲糯米糍👍🏻不過比長洲嗰款嘅厚少少咁多😂但同樣地芒果份量好足,差不多有半個芒果咁多😍而且糯米糍果皮做得好煙韌,好軟糯🤤
流心朱古力🍫糯米糍 $16
呢款有少少失望,雖然留心餡做得好多,但係朱古力🍫味唔太突出,整體味道比較甜🤥但同樣糯米糍個皮都係做得好軟糯
環境方面:,餐廳設置長枱同埋幾張櫈俾大家堂食,但大家亦都可以外賣,到門口外有一個休息地方俾大家進食🤓
衛生方面:暫時呢間店用嘅都係外賣餐具,所以感覺上比較乾淨衛生😉
總括而言,小編認為呢間甜品嘅味道質素發揮正常,芋圓的話口感軟糯有咬口👍🏻 而且佢嘅甜品種類有非常多,亦有好多款唔同嘅配搭😍非常適合多心,想一次過食晒好多款配料嘅你😂 而且由於佢嘅份量好足,所以絕對貨真價實對得住個價錢😎細食啲嘅女仔可以兩個人share一碗都冇問題啊🤤
人均消費:$50 以下
地址: 屯門湖翠路201號兆禧苑商場地下兆禧食坊 G14 Hong Kong
#甜點糖水坊 #3q芋圓 #鮮芒芋圓 #必食芋圓# #屯門美食# #屯門必食# #屯門甜品 #兆禧食坊#屯門兆禧食坊 #屯門兆禧 #屯門糖水店 #仙草芋圓 #仙草 #屯門宵夜 #宵夜必食 #芒果糯米糍#流心朱古力糯米糍 #朱古力糯米糍 #糯米糍
#hkfoodieclub