自從年頭從新加坡工幹回來,都一直懷念馬拉菜色,特別係椰漿飯,真係想再食。 如此,又係openrice既時候喇喇喇~ 今次揀左間喺北角書局街最入果條食街既餐廳,望到門面都幾靚,典型小店,而且價錢5算離地,所以廢話不多說,即入去試下。先講裝修,佢店內座位不多,但每張枱都有足夠空間,5會覺逼,幾好; 重有一d擺設仔丫、壁畫及古老風既燈飾,燈光柔和,配以木系主題,都幾舒適。食物方面,由於係星期六,所以佢無左set lunch,如果5係加2蚊就有杯新加坡奶茶喇!!!!!! 窮人既我最後單叫左個椰漿飯,配清水xd。 等左一陣,野食黎到,講真賣相好好,好豐富,有花生魚乾、香炸雞翼三隻、半隻蛋、青瓜片、椰漿飯同特色辣醬(同我喺新加坡食既一樣味,xdxd),只看份量都好夠。 味道方面,個飯真係一流,真係好有椰漿香味,真材實料,讚! 其他配菜味道5錯,整體有新加坡風味,很喜歡(特別係辣醬同飯)。整體黎講,我好鍾意呢間餐廳既食物同環境,下次有機會閒日試下個set,飲埋佢杯奶茶先,聽講好正。