餐廳: 容記小菜王
資訊:

今次約咗朋友一行四人去太子飯聚!😂 大家太耐無食中菜突然好想食下,就嚟到呢間酒樓,酒樓有圓枱又有卡位,我哋四人就安排去卡位坐,幾中意坐卡位,大家唔使隔咁遠,又可以靜靜地傾下偈~ 食物都幾大碟👍1. 海蜇燻蹄 ($58)海蜇好爽口,食落甜甜地又有啲麻油香,燻蹄有滿滿的骨膠原,肉質爽彈!2. 黃沙脆蝦球 ($128)即叫即整熱辣辣,入口鬆化,咸蛋黃好均勻咁遍佈每一粒蝦,蝦都幾大隻又爽口,好邪惡呀!😈3. 上湯焗波士頓龍蝦 配伊麵底 ($188)龍蝦都幾大隻,肉質新鮮彈牙,伊麵吸收了龍蝦上湯嘅精華,好入味,而且幾大份 大份!😙4. 海鮮濃湯雜菜煲 ($108)一上枱已經覺得好大煲!😮 每人都起碼吃了兩碗,呢個煲有珊瑚蚌、帶子、大蝦、西蘭花、生菜、冬菇、菜心及粉絲,非常豐富!😝👍
今次約咗朋友一行四人去太子飯聚!😂 大家太耐無食中菜突然好想食下,就嚟到呢間酒樓酒樓有圓枱又有卡位,我哋四人就安排去卡位坐,幾中意坐卡位,大家唔使隔咁遠,又可以靜靜地傾下偈~ 食物都幾大碟👍

1. 海蜇燻蹄 ($58)

2. 黃沙脆蝦球 ($128)

黃沙脆蝦球

3. 上湯焗波士頓龍蝦 配伊麵底 ($188)

上湯焗波士頓龍蝦 配伊麵底

4. 海鮮濃湯雜菜煲 ($108)

2021-12-13
5 分鐘 (堂食)
黃沙脆蝦球
上湯焗波士頓龍蝦 配伊麵底