將軍澳真係好多新餐廳呀,繼續去搵食!😆 呢次又係喺海濱附近,見到呢間食烤雞店幾吸引,餐廳大部份都係卡位,幾好坐,仲有好多雞裝飾,玩味十足!🐔🐣😈 佢地個二人餐又咁扺食,一於試下佢!😌🔸二人餐 ($278)包括: 沙律、4件烤雞、9吋薄餅、小食、餐湯×2、飲品×2▫️🐣蜜糖芥末烤雞🍗我選了蜜糖芥末味,一共有4件,2隻雞髀,2隻雞全翼,都好大隻,份量十足!肉質都好嫩滑,外皮烤到微脆,食落甜甜地,仲可以點蜜糖芥末籽醬一齊食,好滋味!😋👍▫️千島烤雞薄餅 (9") 🍕9吋薄批,切到6件,我覺得都足夠3個人分,餅底唔油膩又脆身,薄餅落咗烤雞、菠蘿、青椒、紫洋蔥整成,再加上千島醬,幾開胃又惹味! 呢個配搭無得輸!😎👍▫️沙律🥗份量都幾多,有青瓜、車厘茄、蜜柑、沙律菜,全部幾新鮮,配上沙律醋一齊食好開胃,不過食到底可能比較多沙律醋,所以食落就咸咗少少😂▫️小食: 薯條🍟新鮮即炸粗薯條,炸到外脆內軟,有口感!😋 佢個蕃茄醬汁都好特別,應該係用咗新鮮蕃茄打成蓉,再加少少調味,同普通嘅茄汁唔同~😎▫️餐湯: 西蘭花湯🥣有淡淡的西蘭香味,口感幾creamy,幾好飲!😋

🔸二人餐 ($278)
包括: 沙律、4件烤雞、9吋薄餅、小食、餐湯×2、飲品×2

沙律

▫️小食: 薯條🍟

薯條

▫️餐湯: 西蘭花湯🥣

有淡淡的西蘭香味,口感幾creamy,幾好飲!😋

2021-11-10
蜜糖芥末烤雞