餐廳: A Tavola Bar & Grill
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: A Tavola Bar & Grill
資訊:

放假難得同家人去東涌行下,睇完日落經過海堤灣畔嗰邊見到有好多有特色嘅餐廳,有少少似去咗Soho區,好Chill~就決定食埋晚餐先回家~🤣 呢間餐廳環境好大,坐位好寛落,坐得好舒服,裝飾幾靚,仲有露天坐位,打卡一流!😝 有啲似去咗外國旅行嘅感覺😛 仲有大電視可以俾大家睇球賽,有時仲會有Liveband😙👍 聽住歌食嘢真係幾享受😍✨✨1. 🐑Rack of Lamb ($315)有4大件羊扒,煎得幾香,羊扒唔算好羶,怕羶味嘅朋友都食到👍 落單時叫咗七成熟,雖然上枱時接近八成熟,但肉質軟腍,又唔會好似其他餐廳咁多肥肉,啖啖肉!😍 仲可以自選醬汁和配菜,我揀咗配Rosemary汁,係分開上俾你,客人可以自行決定加幾多,食落香草味好出,幾夾~😎 而配菜我揀咗薯條,新鮮即炸,香脆熱辣辣😙,份量好多,大約有一大包快餐店薯條嘅份量!😮👍 旁邊仲有啲沙律菜,中和一下,無咁熱氣~😛2. 🐟Grilled Snapper ($235)有2大件魚扒,接近3/4個前臂咁長!😛 食一件都開始飽,好適合開心share~👯 魚扒煎到外面微脆,肉質嫩滑! 😍 仲可以自選醬汁和配菜,揀咗配檸檬牛油汁,質地比較creamy

1. 🐑Rack of Lamb ($315)

Rack of Lamb

2. 🐟Grilled Snapper ($235)

有2大件魚扒,接近3/4個前臂咁長!😛 食一件都開始飽,好適合開心share~👯 魚扒煎到外面微脆,肉質嫩滑! 😍 仲可以自選醬汁和配菜,揀咗配檸檬牛油汁,質地比較creamy,幾香牛油味又帶點清新嘅感覺~ 配魚食都幾夾!😎

而配菜揀咗沙律菜,份量好多,接近一份單點沙律嘅份量,仲有啲黑醋俾大家撈埋一齊食,酸酸甜甜,幾開胃!😋

2021-09-26
5 分鐘 (堂食)
  • RackofLamb