2019-03-28
偶爾想來個放縱,我就會約埋朋友去食個高質放題,既然豁出去,緊係要俾自己肥得值😌呢間我大大話話幫襯左5-6次,又近我屋企夠哂方便!首當其衝當然必點刺身拼盤,附在冰上保持刺身新鮮度,有三文魚、吞拿魚、帶子、蝦、希靈魚、螺等等,而且拍得住日式料理餐廳單點的質素!絕對encore之選!壽司方面,特別啲嘅款式點左呢三款。芝士鰻魚卷、花之戀同海膽三文魚蝦壽司,芝士鰻魚果款最得我心,幾乎每次幫襯都會點🤤鰻魚汁濃度恰到好處,鰻魚配上芝士令人垂涎欲滴,好好味呢~另外仲點左呢啲壽司,火灸左口魚又係我每次黎必點!仲會狂encore嘅一款壽司😋火灸微焦,令左口魚嘅油脂必哂出黎,滿腔都係果種左口魚脂香真心正👍🏻其他壽司對比其他放題店絕對達中上級水平!食咁多冷物,緊係叫返個鍋暖下胃🥰呢個牛奶海鮮鍋係店員推介嘅~估唔到個湯底出乎地比想像中更濃奶香,海鮮有帶子、蟹等等,幾足料而且令湯底帶鮮味,同朋友兩個都飲哂成個鍋嘅湯🙈串燒叫左雞肉串,肉質幾嫩唔鞋,仲有芝士煙肉焗青口,牛舌,呢兩款略微乾身左少少。炸物點左芝麻雞翼,芝士年糕同炸蠔,雞翼略嫌遜色,但芝士年糕爆正超邪惡,拉到芝,外脆內軟,好濃芝士味同棉密年糕口感,正🤤超級
超級滿足嘅一餐,飽到捧住個肚走,開心!