2018-10-07
又發掘到朗豪坊附近有新既日本餐廳,呢度既午市套餐相當抵食,而且仲免加一,食物質素仲要係高質,選擇亦好多,真係好有驚喜。我同朋友都係要左壽司定食,兩份都有前菜沙津,味噌湯,細烏冬同甜品忌廉泡芙。先講下個烏冬,跟餐既烏冬黎講算係好有誠意。湯底係豬骨湯,加左少少黑蒜油味香味大提升。烏冬本身都好彈牙,加埋大量爽口既木耳同荀,一小碗其實唔係好夠。而主菜方面,我個份係全部壽司既特上壽司定食。一共有8件手握壽司配3件吞拿魚蓉小卷。所有壽司都十分新鮮,連平時我唔太愛既白身魚都好鮮甜,完全唔腥。重點既海膽壽司簡直係令人回味,海膽味濃,少少腥味都冇,質感creamy,配埋脆脆既紫菜,味道一流。而朋友要左刺身壽司定食。雖然只有6件手握壽司,而且冇左海膽壽司,但有5件厚切魚生刺身。厚切三文魚魚油豐富,非常軟滑,同樣滿足。總括來講,喺旺角區用平過連鎖壽司店既價錢,就可以食到高質既壽司定食,真係值得一試。