2024-01-21 188 瀏覽
最近搵到間位於旺角嘅抵食雞煲~呢間至尊重慶雞煲竟然全日免收加一,仲可以任食2.5 hours,真係好過癮!雞煲嘅選擇都幾多,有芝士雞煲、美人花膠雞煲同重慶雞煲等,最後我地揀咗重慶雞煲小辣。雞煲望落細細個,但其實入面有好多雞肉!一開始食嘅時候辣味唔係好出,但越煮落去越香越辣越入味!食完雞煲之後可以加湯打邊爐,邊爐嘅部份我地揀咗揀咗Set B,每人$228埋單。Set B有唔同嘅海鮮,例如沙白、帆立貝可以食,仲有牛肩胛同黑毛豬梅花等等。除咗海鮮同肉類,其他邊爐配料都唔少~特別推薦大家流沙鮮蝦丸同牛筋丸!流沙鮮蝦丸用新鮮蝦滑包住鹹蛋黃,食落勁香鹹蛋黃味,我地encore咗幾round!牛筋丸都好彈牙多汁,仲帶有少少蒜香,超好味~飲品同甜品都有好多唔同選擇,真係非常抵食!

飲品同甜品都有好多唔同選擇,真係非常抵食!