2019-01-24
之前收到朋友forward過來的message, 見到 King Ludwig Beerhall 做 promotion. 但凡身份証上有 2019 4 個數字就送一隻豬手 . 好好彩我朋友中了這 4 個數字 , 我可以跟埋去食.之前問了餐廳 , 原來可以入去淨食一隻豬手而不要作消費 . 當然我們不會咁做 , 始終人地也要做生意.我們2個人 , 額外叫了 2 杯飲品 , 一個德國傳統面包 和 一個小食 , 埋單 $ 280豬手雖然是免費 , 但並沒有將價就貨 , size 也是和之前看到 openrice 的相片差不多. 豬手的外皮有一半是好香脆 , 但另不半就好 un. 味道和另一間 B 字頭的差不多 .至於面包 , 我就覺得好好食 , 可能是個 sauce 有好香的芝士味 , 這個一定會返叫 .