2017-09-10
得閒在旺角朗豪坊遊蕩,總會找到輪近香港特色小店, 揾間又要乾淨又要平靚正、又要門面裝修企理, 見附近街口店員派的單張,不妨就一試吸引了我😊 小店装修以一架大型手推車,同以往D老店迫迫窄窄有所不同, 小店面積不大,餐牌自己圈畫,特大彩色落單食物牌, 可重用抹走再循環再用非常環保不會浪費🖒 而且以半開放式簡约廚房, 內外都可觀察到他們如何運作可放心食用, 而他們自家調製辣味有4種,辣度由微辣至大辣 ; 湯底可以以自己心水同心情有幾辣就食幾辣也得, 不妨再配合埋牛腩汁真系惹味一流, 正所謂人生懂得mix and match才是有霸氣才是皇道。 港式經典小店美食非常貼心 😘碗麵黎臨都幾大碗, 餸既價錢由$9蚊$10蚊$12蚊不等! 想食平又要滿足自己又要有飽肚感而又想提高生活水平,而又想靈活有變化…… 十幾廿款餸隨意挑選, 絕對系地道之中地道,食車仔麵勾起童年回憶, 2017年值得推介,店員服務態度幾好落單快手, 雖然舖頭位置唔太顯眼,用心享受下次會再來幫襯 本人推介: 1)辣汁魷魚類 2)牛孖筋骨 3)和味豬大腸 *必叫* 4)魚皮餃 5)魚肉春卷 6)牛肚 聽到餸名
揾間又要乾淨又要平靚正、又要門面裝修企理,
見附近街口店員派的單張,不妨就一試吸引了我😊
小店装修以一架大型手推車,同以往D老店迫迫窄窄有所不同,
小店面積不大,餐牌自己圈畫,特大彩色落單食物牌,
可重用抹走再循環再用非常環保不會浪費🖒
而且以半開放式簡约廚房,
內外都可觀察到他們如何運作可放心食用,
而他們自家調製辣味有4種,辣度由微辣至大辣 ;
湯底可以以自己心水同心情有幾辣就食幾辣也得,
不妨再配合埋牛腩汁真系惹味一流,
港式經典小店美食非常貼心
😘碗麵黎臨都幾大碗,
餸既價錢由$9蚊$10蚊$12蚊不等!
[旺囍車仔麵]十幾廿款餸隨意挑選,
絕對系地道之中地道,食車仔麵勾起童年回憶,
2017年值得推介,店員服務態度幾好落單快手,
雖然舖頭位置唔太顯眼,用心享受下次會再來幫襯
聽到餸名都流曬口水,魷魚爽口煮得入味,
大胃口D再追加埋[秘製雞中翼]小食,
欣賞距滷水鼓油汁出神入化、雞肉嫩、多肉汁、沒有雪味、唔會太咸!!
旺囍車仔麵
地址: 旺角豉油街11-17號萬利商業大廈地下4-5號舖